
In articol:
- Când o să înceapă ninsorile
- Ce spun specialiștii despre vremea neobișnuit de caldă din această perioadă
- Vremea caldă, motiv de îngrijorare?
Vremea din ultima perioadă ne trimite cu gândul la primăvară, însă meteorologii avertizează că lucrurile o să se schimbe de săptămâna viitoare.
Deși temperaturile din ultimele zile trec de 16 grade Celsius, specialiștii anunță o scădere cu până la 10 grade, iar precipitațiile își vor face și ele apariția în București.
Când o să înceapă ninsorile
Începând cu data de 5 februarie va începe să ningă în partea de sud a țării, inclusiv în Capitală, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie.
Mai mult, tot de la mijlocul săptămânii viitoare nopțile vor deveni mai friguroase, cu temperaturi chiar și sub zero grade Celsius.
În timpul zilei, gradele din termometru nu vor trece de 7-8 grade Celsius.
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Ce spun specialiștii despre vremea neobișnuit de caldă din această perioadă
Deși ne aflăm în luna februarie, temperaturile sunt mult prea ridicate pentru ultima lună de iarnă.
Citeste si: Caz șocant în Oradea! Doi soți au fost găsiți morți în casă, după ce au băut cafea
Se preconizează chiar că astăzi, 4 februarie, va fi cea mai caldă zi a lunii, având în vedere că la Calafat, județul Dolj, sunt așteptate 21 de grade.
Citeste si: Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro
„Până la mijlocul lunii februarie, vremea va fi mai caldă decât normalul, iar în unele zile, valorile maxime de temperatură vor atinge 14-15 grade şi, poate, chiar vor depăşi aceste valori. Marţi, 4 februarie, va fi cea mai caldă zi, cu valori maxime de temperatură între 16 şi 21 grade, deci deosebit de călduroasă pentru perioada în care ne aflăm. Minimele de temperatură vor fi şi ele pozitive, de la valori cuprinse între 1 şi 4-5 grade, în această dimineaţă, până la valori cuprinse între 3 şi chiar 9 grade în următoarele dimineţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Marinică, meteorolog.
Vremea caldă, motiv de îngrijorare?
Seceta din ultima perioadă și temperaturile mult prea ridicate reprezintă un impediment în ceea ce privește cantitatea de recoltă agricolă produsă, aceasta scăzând cu 1,5 tone la hectar.
„În zona Olteniei, putem spune că avem o iarnă atipică deoarece nu am înregistrat prag de zăpadă până la această dată. În schimb, am avut temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă, iar vegetaţia s-a dezvoltat mult mai rapid decât era normal. În aceste condiţii şi ghioceii au înflorit. Sigur, este anormal. Este motiv de îngrijorare faptul că la începutul lunii februarie avem această înflorire a ghioceilor, dar perioada de vegetaţie a plantelor îşi urmează cursul firesc în condiţiile date. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu cerealele păioase cărora le-a lipsit acel strat de zăpadă. Pot fi diminuate producţiile ce se vor obţine la cerealele păioase cu o tonă, o tonă şi jumătate la hectar”, a declarat, pentru MEDIAFAX, inginerul Viorel Vătămanu, agrometeorolog CMR Oltenia.
Potrivit specialiștilor din domeniu, temepraturile sunt cu 5-8 grade mai mari față de normalul perioadei.