Iarna isi intra in drepturi! Meteorologii anunta frig napraznic si ninsori abundente

Daca vremea a fost prietenoasa in luna decembrie, iar soarele ne-a incantat cu prezenta, iarna isi va intra in drepturi inca de la inceputul anului viitor.

Autor: T.S.Conform meteorologilor, in ianuarie si februarie va ninge mult si va fi foarte frig. Din martie, vremea se incalzeste, insa vor incepe ploile.

In prima luna a anului 2017, cel mai cald va fi in Dobrogea, unde temperatura medie va ajunge la 2 grade Celsius, dar si in Banat si Moldova, unde va fi un grad Celsius. In restul tarii, insa, temperaturile vor oscila, in medie, intre -3 si zero grade.

Cat despre precipitatii, cele mai mari cantitati se vor inregistra in Maramures- de pana la 73 l/mp, Oltenia (pana la 57 l/mp), Crisana si Banat (pana la 54 l/mp).

In februarie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de media climatologica in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia regiunilor nordice si centrale, unde se vor putea situa sub media multianuala lunara, de -1 grad Celsius.Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zonele Transilvaniei si Moldovei (intre-5 si 0 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna in Dobrogea si Banat, si vor fi cuprinse intre 0 si doua grade Celsius.

Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Maramures (pana la 57 l/mp), Oltenia (55 l/mp), Banat si Crisana (pana la 50 l/mp), Transilvania si Muntenia (pana la 39 l/mp).


Meteorologii anticipeaza ca in martie, temperaturile vor fi in medie in jur de 3-4 grade, iar cel mai cald va fi in Banat si Oltenia (7 grade).

Pe de alta parte, cantitatile totale de precipitatii se vor putea situa peste normele climatologice, in cea mai mare parte a regiunilor.

In zona Maramuresului, cantitatile medii de precipitatii ar putea ajunge la 60 l/mp, in Oltenia la 59 l/mp, iar in Transilvania si Crisana- pana la 54 l/mp si in Banat, de pana la 53 l/mp.


Totodata, in Moldova cantitatile de precipitatii sunt estimate intre 24 si 36 l/mp, iar in Dobrogea intre 17 si 39 l/mp.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

O tânără de 14 ani din Blândeşti, Botoşani a dispărut fără urmă! Familia o caută neîncetat

Ion Iliescu a împlinit 91 de ani! Cum și-a sărbătorit ziua de naștere fostul președinte al țării: "Mă simt bine..."

Bunicul Luizei Melencu, acuzații grave la adresa lui Alexandru Cumpănașu: "El a avut un interes..."

5 zodii vor avea bani mulți începand de săptămâna următoare!

Ministrul i-a DEMIS imediat! Măsurile luate în cazul crimelor de la Onești

Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

Cod roșu Washington. Un nou 6 ianuarie? Cine intenționează să atace Capitoliul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies