Iată tot ce trebuie să știi dacă te întorci în România! Ce să faci ca să eviți carantina

Ludovic Orban a anunțat miercuri noile reguli care trebuie respectate de românii care se întorc în țară.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Tânără în aeroport, imagine cu scop ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]


In articol:

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a anunțat, miercuri, noile reguli impuse pentru cei care se întorc în țară. Aflăm astfel că cei care se întorc în România, din zone afectate de virusul COVID-19, vor intra în carantină. Însă, dacă în a cincea zi de izolare, își vor face un test COVID și acesta iese negativ, românii pot evita astfel restul zilelor de carantină.

Declarațiile premierului Ludovic Orban 

„Știți că nu am mai actualizat lista țărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere și am așteptat să se ia o decizie privind modalitatea unitară de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul UE, între țări.

Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile. Aceste restricții vor fi mai nuanțate.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.”,  a declarat Ludovic Orban, premierul României.

Premierul Ludovic Orban a continuat, explicând că atunci când testul efectuat după 5 zile de carantină iese negativ, oamenii pot părăsi izolarea.

„Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină”, a mai declarat Ludovic Orban în conferința de presă de miercuri, 30 septembrie.

Klaus Iohannis a vorbit și el despre introducerea obligatorie a testării COVID-19 la intrarea în țară, în special a celor care vin din zone roșii, inclusiv a românilor.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Politicienii încep demersurile pentru combaterea risipei alimentare: românii aruncă anual, în medie, peste 129 kg de mâncare

Ludovic Orban, îngrijorat de numărul uriaș de cazuri noi de coronavirus: „Facem o analiză foarte serioasă”. Premierul vrea seriozitate în implementarea măsurilor de restricție

Horoscop. Cele mai incompatibile zodii! Vor avea o relație toxică. Nu pot fi fericite împreună

Carmen Harra a prevăzut căderea Gabrielei Firea cu ani în urmă

Bucureștenii riscă să rămână fără căldură la iarnă. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban:„ELCEN nu poate să mai furnizeze”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies