Stiri

Ilie Balaci a murit! ”Am vorbit la Craiova cu prietenii noştri, care erau la el şi îi ţineau lumânarea"

Vestea că Ilie Balaci a murit l-a făcut pe fostul lui coleg şi prieten, Sorin Cârţu, să cedeze. Plângând fără încetare, el a povestit cum a primit vestea cumplită a decesului lui Ilie Balaci.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

Sorin Cârţu, contactat de Digi, a povestit ce s-a întâmplat şi cum a primit vestea că Ilie Balaci a murit în această dimineaţă.

„Eu sunt la Bucureşti, am avut botezul nepotului. Dimineaţă, mi-a dat şi mie un telefon un prieten comun. Acum câteva minute am vorbit la Craiova cu prietenii noştri, care erau la el şi îi ţineau lumânarea. Doamne... Aşa ceva... parcă suntem blestemaţi", a spus Cârţu, care a izbucnit în plâns.
Cei doi, prieteni apropiaţi, foşti colegi ai generaţiei de aur a Craiovei, este cu atât mai afectat cu cât, în ultimii ani, mai mulţi membri ai Craiovei Maxima au murit, în floarea vârstei.

Ilie Balaci a murit! A făcut stop cardio-respirator

Ilie Balaci e omul care a făcut din Universitatea Craiova o echipă de temut în Europa şi lipsită de rivali în România. Balaci, supranumit  "Minunea Blondă" sau "Prinţul din Bănie" murit în urma unui stop cardio-respirator.
15 ani a durat cariera de jucător a lui Ilie Balaci. 12 din aceşti 15 ani au fost petrecuţi la Universitatea Craiova, club pentru care a jucat în mai mult de 300 de meciuri oficiale şi cu care a câştigat şapte trofee.
Ilie Balaci avea 62 de ani şi a fost unul dintre cei mai mari jucători români de fotbal, supranumit de fani ”Minunea blondă”. Cariera sa se leagă de Universitatea Craiova, unde a jucat în perioada de glorie a formaţiei oltene. Din păcate, şi-a întrerupt prematur cariera din cauza unor accidentări, deşi era curtat de echipe uriaşe ale fotbalului european, precum AC Milan. Nu s-a depărtat de marea dragoste, fotbalul. A fost antrenor, iar performanţe notabile a avut cu ehipe din Africa de Nord şi în zona ţărilor arabe.
Ilie Balaci are doua fete: Lorena şi Liana, care i-au dăruit patru nepoţi, patru băieţi. Lorena, fiica cea mare, a fost căsătorită cu fotbalistul Eugen Trica.
A marcat nu mai puţin de 84 de goluri pentru echipa României.