Imagini greu de privit din secțiile de Terapie Intensivă, proiectate în Piața Enescu din București. Cum arată lupta aprigă din linia întâi împotriva Covid-19 VIDEO

Imagini tulburătoare din secțiile ATI sunt prezentate în Piața Enescu din Capitală.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Proiectul „Don’t Take Them for Granted”
Pacient într-o secție ATI din București

Prin proiectul „Don’t Take Them for Granted”, prezentat online în cadrul festivalului UNFINISHED, bucureștenii pot vedea realitatea cruntă din spitalele din Capitală, în timpul pandemiei. Imaginile sunt redate printr-o instalaţie publică de mari dimensiuni, care este deschisă publicului în perioada 9 – 23 octombrie, în Piaţa George Enescu din Bucureşti.


In articol:

Proiectul este inițiat de artiștii Cristian Movilă și Capucine Gros, în perioada martie – august 2020. Fotografiile și textele documentează peste 70 de ore din lupta împotriva virusului COVID-19 surprinse chiar în inima secțiilor de terapie intensivă (ATI) a principalelor spitale publice din București: Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Militar ROL 2 și Spitalul Universitar de Urgență.

 „Doar având grijă unul de celălalt putem trece peste asta”

Artistul Cristian Movilă, a declarat, pentru Gândul.ro, că proiectul a fost făcut pentru a îndemna oamenii să se protejeze și să realizeze pericolul real la care se expun cu fiecare regulă nerespectată în parte. 

„Am ales să montăm instalația într-o piață publică pentru a aduce realitatea din spatele porților medicale în mijlocul societății și pentru a încuraja oamenii să aibă această conversație și să conștientizeze că doar având grijă unul de celălalt putem trece peste asta”, a spus Cristian Movilă.

Citeste si: Veste teribilă! Iarna vine cu cel mai prost anunț. Alertă la Palatul Victoria - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

În realitate, proiectul reprezintă un apel colectiv pentru recunoaștere efortului depus de cadrele medicale din România. De asmenea, este o bună oportunitate pentru privitori să înțeleagă gravitatea situației.

În următoarele două săptămâni, instalația va fi deschisă publicului în Piața George Enescu din București, iar proiecțiile vor avea loc de la 11:00 până la miezul nopții. Accesul este gratuit, însă instalația se poate vizita doar în condițiile de distanțare impuse de COVID-19. De asemenea, proiectul se poate vedea și pe site-ul https://notforgranted.org/.

 

SURSE: Gândul.ro

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

Horoscop 25 noiembrie. O zodie este trădată azi: Nu te lua după bârfe

Alertă printre salariați! Guvernul a decis: Salariile acestor angajați vor fi înghețate

Singura poză în care Alexandra de la Puterea dragostei apare alături de soțul ei! EXCLUSIV

Nea Marin, declarații șocante după ce s-a vindecat de COVID-19! "Eu nu mai ies de aici..."

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies