Imagini halucinante la Geneva! Peste 1.000 de oameni au stat la coadă pentru a primi alimente gratuite, pe fondul impactului epidemiei de coronvirus asupra săracilor şi imigranţilor

Peste 1.000 de oameni au stat sâmbătă la coadă în Geneva pentru a primi pachete cu alimente gratuite, ceea ce scoate în evidenţă impactul avut de epidemia de coronavirus asupra săracilor şi imigranţilor neînregistraţi chiar şi în bogata Elveţie, transmite Reuters.

Autor: M.B.

Coada s-a întins pe o distanţă de peste 1 kilometru în afara unui patinoar unde voluntarii au împărţit aproximativ 1.500 de pachete oamenilor care au început să se aşeze la coadă de la 5 dimineaţa.

”La sfârşitul lunii am buzunarele goale. Trebuie să plătim facturi, asigurări, totul”, a declarat Ingrid Berala, o rezidentă din Geneva originară din Nicaragua, care lucrează part-time.

”Este extraordinar pentru că este mâncarea pe o săptămână, o săptămână de uşurare...Nu ştiu pentru săptămâna viitoare”, a spus ea.

Într-o ţară cu aproape 8,6 milioane de locuitori, 660.000 de persoane din Elveţia erau sărace în 2018, potrivit organizaţiei de caritate Caritas, majoritatea fiind părinţi unici şi persoane cu un nivel scăzut de educaţie, care nu îşi pot găsi de lucru după pierderea locului de muncă.

Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro

Peste 1,1 milioane de persoane sunt în risc de sărăcie, ceea ce înseamnă că au sub 60% din venitul mediu, care în 2018 este de 6.538 de franci elveţieni pentru o slujbă cu program full-time.

Banca elveţiană UBS a calculat că Geneva este al doilea cel mai costisitor oraş din lume pentru o familie formată din trei persoane, fiind devansată numai de Zurich.

În timp ce venitul mediu este ridicat în Elveţia, acest lucru nu îi ajută pe cei care au probleme să îşi asigure traiul zilnic.

Citeste si: 1.568 de decese în 24 de ore! Care este țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus

Patrick Wieland, şeful misiunii Medicii Fără Frontiere, a spus că un sondaj efectuat săptămâna trecută a arătat că puţin peste jumătate dintre beneficiarii de alimente gratuite sunt neînregistraţi, în timp ce alţii au primit statul legal, sunt elveţieni sau solicită azil.

Puţin peste 3% dintre aceştia au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, de trei ori rata generală din Geneva, situaţia fiind atribuită condiţiilor precare, supraagolomerate în care locuiesc.

Unul dintre imigranţii ilegali, care a declarat că se numeşte Fernando, a spus că şi-a pierdut slujba de la restaurant din cauza epidemiei.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

China anunţă primul caz de coronavirus în Wuhan după mai mult de o lună

Cum a trecut pe lângă moarte Marcel Vela! În 2007, actualul ministru s-a prăbușit cu elicopterul și a supraviețuit miraculos! VIDEO extraordinar, realizat de pasageri chiar după...

Lovitura pentru Jador. Au apărut imaginile în care Ella ”îl sufoca” în perioada în care era în țară!

Ispita Dana s-a făcut polițistă?! Vezi fotografia cu care bomba sexy și-a șocat admiratorii FOTO

SE TAIE PENSIILE din România?! Marius Budăi a făcut anunțul în direct la TV: Am auzit tot felul de lucruri

„Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o

Bombă politico-mondenă. Mihai Bendeac se înscrie în PSD

Lovitura pentru Jador. Au apărut imaginile în care Ella ”îl sufoca” în perioada în care era în țară!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies