Imagini rare surprinse în munții Bucegi. Ce este efectul Gloria, fenomenul care stârnește controverse FOTO

Un fenomen foarte rar a fost surprins în Munții Bucegi.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Un fenomen foarte rar a fost surprins în Munții Bucegi.

Un fenomen extrem de rar a fost surprins, în munții Bucegi, de un ranger al Administrației Parcului Natural Bucegi. Umbra acestuia a fost proiectată pe un nor și pe ceață, în interiorul unui nimb colorat. Acest fenomen este format de nori, ceață, soare și picături de ploaie și poată numele de efectul Gloria sau „Spectru montan”.


In articol:

Citeste si: Motivul pentru care nu putem circula pe timp de noapte fără declarație pe propria răspundere. Ce spune Raed Arafat: ”Logica ei este țintită...”

Citeste si: O femeie și-a omorât copilul de doar 5 ani dintr-un motiv halucinant! Toată scena a avut loc sub privirile fetiței sale de 6 ani

Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva au anunțat pe pagina oficială de Facebook că imaginile au fost surprinse de Valentin Bălan, unul dintre rangerii Administrației Parcului Natural Bucegi.

Citeste si: Alex Bodi nu s-ar fi așteptat la asta. Cu cine iese Bianca Drăgușanu în oraș - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Cum apare Efectul Gloria

Ce este Efectul Gloria
Ce este Efectul Gloria

Potrivit reprezentantilor Romsilva, acest Fenomenul, care mai poarta numele de „Spectru montan” ori „Spectru Brocken” se produce atunci când, în conditii propice, umbra observatorului este proiectată pe ceață. Picăturile minuscule de apă reflectă lumina soarelui înapoi către acesta și astfel se formează un nimb colorat în jurul umbrei.

„Condițiile rare se referă la refractia și dispersia luminii atunci când soarele, situat în spatele celui care observă, îi proiectează umbra pe un nor sau pe ceața situată mai jos decât poziția acestuia, iar norul respectiv este format din picături de apă cu diametrul de dimensiune situată într-un interval bine precizat", au explicat reprezentantii Romsilva.

Specialiștii spun că fenomenul nu este unul exclusivist pentru vârfurile muntoase, ci acesta poate să apară, în aceleași condiții meteo, și în alte zone. De exemplu, fenomenul a putut fi observat pe luciul apei, de pe celebrul pod Golden Gate Bridge, în Statele Unite ale Americii. Termenul Brocken își are originea în Germania. Brocken este cel mai înalt vârf din Munții Harz.  

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce trebuie să faci ca să câștigi bani ușor

Se întâmplă de la 1 ianuarie 2021! LOVITURĂ cumplită pentru cei cu mașini pe motorină și pe benzină!

Suferi de COVID-19 sau de gripă? Iată cum îți dai seama: Fii atent la aceste indicii

VIDEO. O minoră și o altă tânără de 20 de ani, amenințate cu sabia și sechestrate de niște clienți într-un apartament

Poliţist român, celebru la New York! Omul legii a salvat 60 de oameni în trei ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies