Imagini senzaționale cu casa natală a Elenei Ceaușescu! În casa ”savantei de renume mondial” locuiește acum un profesor universitar FOTO EXCLUSIV

Soția dictatorului Nicolae Ceaușescu s-a născut în satul dâmbovițean Petrești, într-o casă de care se ocupă acum un nepot al Elenei.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

fara descriere

Soția dictatorului Nicolae Ceaușescu s-a născut în satul dâmbovițean Petrești, pe 7 ianuarie 1916, în familia Petrescu. După ce termină studiile în satul natal, adică doar primele 4 clase, se mută cu fratele Gheorghe la București, se înscrie în 1942 în Partidul Comunist Român, îl cunoaște pe Nicolae Ceaușescu, cu care se căsătorește în 1945.

Citeste si: Ioan Andone a investit un milion de euro într-un restaurant faimos: „Nu este o afacere, pentru că într-o afacere îţi scoţi banii într-un anumit timp” FOTO

Citeste si: Ce se petrece la mormântul Paulei Iacob, avocata care i-a apărat pe Nicu Ceaușescu și pe Gigi Becali

”Savanta de renume mondial, chimista, academician, doctor, inginer”, așa cum a prezentat-o propaganda comunistă până în decembrie 1989, provenea dintr-o familie modestă, în urma căreia a mai rămas doar casa părintească, din care Elena a plecat să cucerească lumea. 

fara descriere

Amplasată astăzi chiar lângă un depozit de materiale, casa natală a Elenei Ceaușescu aparține unui nepot al soției dictatorului, profesor universitar, care o folosește uneori în weekend, așa cum a povestit primarul localității dâmbovițene. Casa bătrânească arată decent, nu s-a prăbușit nimic, se vede că este îngrijită, iar grădina din față, întinsă și plină de brazi și de pomi fructiferi, este închisă de o poartă ferecată cu un lacăt gros.

fara descriere

Cea mai mare parte din cei 1000 de locuitori ai satului natal al Elenei Ceaușescu lucrează la Găești, la 10 kilometri distanță de Petrești, localnicii nedorind să-și amintească azi de cea mai cunoscută fiică a obștei. 

fara descriere

fara descriere

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate