Imagini șocante! Mirele pare să aibă vreo 12 ani, mireasa e doar puțin mai mare! Petrecere de nuntă de minori, la doi pași de București

În România anului 2020 încă se petrec evenimente, nu neapărat ascunse de autorități, dar care profită de neimplicarea acestora, precum nunțile între copii, convenite, cel mai probabil, de familile mirelui și miresei.

Autor: Calin Perian

In articol:

1șa s-a întâmplat și de curând când, nu departe de București, a avut loc o paranghelie de zile mari. Mai exact, o nuntă în toată regula, cu zeci de participanți, cu lăutari, cu tot tacâmul.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, declarații exclusive despre următoarea nuntă cu Alex Bodi: „Va ști toată planeta!”

Citeste si: Bat clopote de nuntă în televiziune! Mara Bănică, cerută de soție cu un inel de milioane

Citeste si: Doinița Oancea se căsătorește! Primele declarații despre bărbatul iubit

Evident, fiind nuntă, distanțarea socială impusă de autorități părea să fie doar un basm. Dar, din păcate, nici măcar asta nu ar fi fost marea problemă, ci personajele principale ale parangheliei de zile mari. Astfel, mirele, îmbrăcat, normal, la patru ace, părea să fi ajuns de curând la vârsta pubertății. Mireasa, mai înaltă și purtând o rochie albă, era ceva mai mare, ca vârstă, dar nu cu mult și, la modul evident, tot minoră. Culmea, nimeni de la respectivul eveniment, nici măcar lăutarii, nu păreau deranjați de idee sau de evenimentul aranjat în cele mai mici amănunte de, probabil, familiile mirelui și ale miresei.

Citeste si: Mirela Vaida, din nou în pericol. Agresoarea ei umblă liberă pe străzi și atacă alți oameni- bzi.ro

Căldura de afară însă părea să îl deranjeze puțin pe mire. Așa că, mireasa, grijulie ca și cu o păpușă cu care se juca nu cu prea mult timp în urmă, a scos de nicăieri o batistuță și i-a tamponat fruntea.

Iar mirele, galant – așa cum o fi văzut în filme – s-a ridicat, energic de pe scaunul de onoare, de lângă mireala lui, a băgat mâna în buzunar și, zâmbind, a scos un teanc de bani din care ”i-a făcut parte” lăutarului care cânta din toți rărunchii la eveniment, pentru câteva dedicații soției sale. ”Pentru Jessica, pentru Jessica, 2 milioane de la ginerică”, a răcnit, entuziasmat, lăutarul. Iar mireasa, onorată de atenția lui ginerică, termenul fiind parcă un diminutiv perfect potrivit cu anii mirelui, s-a ridicat la rândul ei de pe scaun și a dansat cu foc, cot la cot cu cel care i-a devenit
soț.

Între timp, angajații de la eveniment cărau de zor platouri pline de mîncare, cărnuri fripte, cartofi, sarmale și mămăligă, ducând la mesele și așa încărcate cu sticle de vin, de tărie și apă, bucatele. Iar mesenii, așezați comod pe scaunele de plastic, la mese de plastic acoperite, pentru eleganță, pentru ștaif, cu fețe de masă albe, se bucurau de muzică și se întreceau în dedicații pentru ginerică și mireasa lui, vizibil bucuroși că, acum, pot sta împreună la un șpriț care să marcheze importantul eveniment din viața celor doi copii.

Poliția nu a deranjat nunta de minori

Evident, în ciuda muzicii dată la maximum, în ciuda fumului de grătar care, probabil, era vizibil de la câțiva kilometri, autoritățile care ar fi trebuit să vadă ce se petrece pe acolo... nu au văzut nimic. Mai exact, conform imaginilor primite de stirilekanald.ro, de-a lungul zilei și a serii, petrecerea a continuat netulburată de vizita vreunui polițist curios să afle de unde se aud sutele de decibeli și cum o mulțime atât de mare stă într-un spațiu relativ mic. Ca să nu mai spunem că, totuși, tocmai se căsătoreau doi copii care, probabil, anul viitor au examenul de capacitate.

 

Casătoriile interzise și nunta de minori

 

Potrivit art. 272 din Noul Cod Civil, vârsta legală pentru căsătorie, sau vârsta matrimonială, nu poate fi mai mică de 16 ani. „(1) Căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani. (2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. în cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului”, susține Codul Civil.

În caz contrar, căsătoria celor doi este nulă de drept, iar minorii sunt preluați de Direcția pentru protecția Copilului, iar cei care au încuvințat căsătoria sunt responsabili în fața legii, riscând ani grei de închisoare. Cu toate acestea, în România anului 2020, pentru a eluda legea, căsătoriile între minori mai mici de 16 ani continuă sub denumirea de ”logodnă”, fenomenul fiind observat mai ales în familiile de rromi. Mai mult, sunt rapoarte ale www.romanicriss.org care explică, pe larg, ce se întâmplă de fapt în asemenea situații și cum este ocolită legea și Codul Civil în cazurile legate de nunți de minori.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Un băiețel de nouă ani și-a găsit sfârșitul pe terenul de fotbal, lovit de fulger: ”A murit făcând ceea ce-i plăcea cel mai mult”

Percheziții de amploare în magazinele erotice din țară! Ce-au putut să găsească anchetatorii pe rafturile lor: "Se vindeau cu eticheta de produs de uz casnic..."

O mamă aduce acuzații grave unei educatoare de la o grădiniță privată din Capitală! Femeia i-ar fi strâns de gât copilul!

Horoscop 14 Mai 2021: astazi se anunta schimbari pentru Berbec

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Mii de militari, mobilizaţi la graniţa cu Fâşia Gaza. Planurile de luptă, dezvăluite

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies