În ce condiții va fi necesară cea de-a treia doză de vaccin? Andrei Baciu are răspunsul

Andrei Baciu, Secretarul de stat în cadrul ministerului Sănătăţii, a vorbit despre cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID.

Andrei Baciu vaccin
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Secretarul de stat în cadrul ministerului Sănătăţii, Andrei Baciu, a vorbit despre condițiile prin care cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 se va face. Se pare că ar fi vorba de două opțiuni. Care sunt acelea?

În ce condiții va fi necesară cea de-a treia doză de vaccin?

Autoritățile iau în calcul, în ultima perioadă, creșterea numărului de persoane infectate cu virusul COVID-19. Totodată, se pare că ar exista o soluție pentru a evita cel de-al patrulea val al pandemiei, vaccinarea cu cea de-a treia doză. 

Citeste si: Ministrul Sănătății avertizează asupra valului patru care urmează să vină: “Tulpina delta e la fel de contagioasă în orice țară”

Însă, pentru a ne vaccina pentru a treia oară, autoritățile iau în calcul două opțiunui- una este în cazul în care imunitatea câștigată ca urmare a dozelor inițiale scade la un noment dat, iar cea de-a doua este în cazul în care dozele de vaccin existente au o eficienă parțială, mai scăzută asupra noilor tulpini.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Andrei Baciu vaccin
Andrei Baciu[Sursa foto: pexels]

”Unu, în cazul în care imunitatea câştigată ca urmare a dozelor iniţiale pentru vaccinurile care se administrează în două doze începe să scadă la un moment dat şi devine mai puţin eficientă decât ar trebui să fie. Cea de-a doua alternativă este: în cazul în care dozele de vaccin existente au o eficienţă parţială, mai scăzută asupra tulpinilor noi care apar, faţă de tulpinile iniţiale”, a declarat Andrei Baciu.

Citeste si: Ce se va întâmpla în România dacă va apărea valul patru al pandemiei de coronavirus?! Ce măsuri vor lua autoritățile pentru a împiedica răspândirea variantei Delta

Cu toate aceastea, cele două opțiuni sunt doar la nivel teoretic, potrivit celor declarate de Andrei Baciu. 

”Medicina este o știință bazată pe dovezi, iar tot ceea ce s-a realizat cu privire la pandemie s-a realizat doar atunci când s-au întrunit suficiente dovezi cu privire la un aspect”, a adăugat Andrei Baciu.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Un nou anunț despre certificatul verde COVID-19. Raed Arafat: "Există o perioadă de tranziție..."

Spania, noi condiții de călătorie. România nu mai este considerată o țară cu risc epidemiologic

Rareș Bogdan, anunțul momentului despre cine va prelua ministerul Sănătății, dacă USR-PLUS nu vine cu o propunere: „Nelu Tătaru, Cristi Bușoi sau Andrei Baciu"

In aceasta noapte, 4 zodii au scapat de probleme

Vine sfârşitul lumii! Prăpăd în cea mai rece regiune a Planetei. Imaginile sunt apocalitice

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies