
In articol:
România găzduiește cea mai grea clădire din lume, însă chiar și așa, nu toți românii cunosc acest fapt. Vezi unde se află, dar și care este povestea acestei clădiri care aduce turiști din toate colțurile lumii să o vadă!
În România se află cea mai grea clădire din lume
Țara noastră are pe teritoriul său cea mai grea clădire din lume după Pentagon. Pentru a putea face loc construcției au fost distruse mai multe mănăstiri, fabrici și spitale. Și pentru a nu vă ține în suspans prea mult, vă spunem că este vorba despre Palatul Parlamentului, numit și Casa Poporului. Clădirea este așezată în partea centrală a Capitalei și are o suprafață desfășurată pe 330.000 de metri pătrați.
În România se află cea mai grea clădire din lume. Toți o știu, dar puțini cunosc acest lucru despre ea
Povestea Palatului Parlamentului a început după cutremurul din 1977, când sute și mii de clădiri s-au prăbușit în București. Astfel, dictatorul Nicolae Ceaușescu a dorit să urmeze o nouă perspectivă, anume, să construiască o clădire impunătoare asemenea celor văzute de el în Occident. Se spune că dictatorul a dorit să copieze construcțiile din Coreea de Nord. Acestea sunt: Casa Radio, Ministerul Apărării, Bulevardul Unirii și Hotelul Marriot.
Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Maramureș, autenticitate și frumusețe- kanald.ro
Casa Poporului a fost construită pe parcursul a cinci ani, din anul 1984 și până în 1989 de către 20.000
de muncitori, 5.000 de soldați și mai mulți deținuți care munceau fără oprire, notează impact.ro. Condițiile în care s-a construit Palatul au fost deosebit de periculoase, iar executanții erau dirijați de 700 de ingineri și arhitecți. În plus, numele de „Casa Poporului” este dat chiar de Nicolae Ceaușescu.Citeste si: A doua Delta Dunării din România. Un colț de natură încă neexplorat de turiști
Casa Poporului este vizibilă din spațiu
Casa Poporului sau Palatul Parlamentului are o prezență impunătoare, aflându-se printre puținele locuri din lume vizibile din spațiu. Cu toate acestea, deoarece clădirea nu era terminată la căderea comunismului din 1989, mai multe personalități potente financiar s-au arătat interesate de ea. Dintre acestea îl menționăm pe Donald Trump care a dorit să facă din Palat cel mai mare cazino din lume.
Citeste si: Care este orașul cu cel mai curat aer din România. Vezi despre ce municipiu este vorba
Totodată, în Palat se află și alte instituții care se află în subordinea conducerii țării. Un lucru de-a dreptul interesant este că cel puțin 70% din clădire este goală și totodată, clădirea are și tuneluri subterane menite să îi ofere lui Nicolae Ceaușescu o cale rapidă și protejată de la Palat la aeroport. În cea mai grea clădire din lume s-a investit peste două miliarde de dolari.
Sursă: impact.ro