În România se află cea mai grea clădire din lume. Toți o știu, dar puțini cunosc acest lucru despre ea

România găzduiește cea mai grea clădire din lume. Vezi care este aceasta!

Autor: Daniela Radan

In articol:

România găzduiește cea mai grea clădire din lume, însă chiar și așa, nu toți românii cunosc acest fapt. Vezi unde se află, dar și care este povestea acestei clădiri care aduce turiști din toate colțurile lumii să o vadă!

În România se află cea mai grea clădire din lume

Țara noastră are pe teritoriul său cea mai grea clădire din lume după Pentagon. Pentru a putea face loc construcției au fost distruse mai multe mănăstiri, fabrici și spitale. Și pentru a nu vă ține în suspans prea mult, vă spunem că este vorba despre Palatul Parlamentului, numit și Casa Poporului. Clădirea este așezată în partea centrală a Capitalei și are o suprafață desfășurată pe 330.000 de metri pătrați.

casa poporului

În România se află cea mai grea clădire din lume. Toți o știu, dar puțini cunosc acest lucru despre ea

[Sursa foto: PixaBay]

Povestea Palatului Parlamentului a început după cutremurul din 1977, când sute și mii de clădiri s-au prăbușit în București. Astfel, dictatorul Nicolae Ceaușescu a dorit să urmeze o nouă perspectivă, anume, să construiască o clădire impunătoare asemenea celor văzute de el în Occident. Se spune că dictatorul a dorit să copieze construcțiile din Coreea de Nord. Acestea sunt: Casa Radio, Ministerul Apărării, Bulevardul Unirii și Hotelul Marriot.

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Casa Poporului a fost construită pe parcursul a cinci ani, din anul 1984 și până în 1989 de către 20.000

de muncitori, 5.000 de soldați și mai mulți deținuți care munceau fără oprire, notează impact.ro. Condițiile în care s-a construit Palatul au fost deosebit de periculoase, iar executanții erau dirijați de 700 de ingineri și arhitecți. În plus, numele de „Casa Poporului” este dat chiar de Nicolae Ceaușescu.

Citeste si: A doua Delta Dunării din România. Un colț de natură încă neexplorat de turiști

Casa Poporului este vizibilă din spațiu

Casa Poporului sau Palatul Parlamentului are o prezență impunătoare, aflându-se printre puținele locuri din lume vizibile din spațiu. Cu toate acestea, deoarece clădirea nu era terminată la căderea comunismului din 1989, mai multe personalități potente financiar s-au arătat interesate de ea. Dintre acestea îl menționăm pe Donald Trump care a dorit să facă din Palat cel mai mare cazino din lume. Însă, toate ofertele au fost refuzate, hotărându-se mutarea Senatului și a Camerei Deputaților acolo.

Citeste si: Care este orașul cu cel mai curat aer din România. Vezi despre ce municipiu este vorba

Totodată, în Palat se află și alte instituții care se află în subordinea conducerii țării. Un lucru de-a dreptul interesant este că cel puțin 70% din clădire este goală și totodată, clădirea are și tuneluri subterane menite să îi ofere lui Nicolae Ceaușescu o cale rapidă și protejată de la Palat la aeroport. În cea mai grea clădire din lume s-a investit peste două miliarde de dolari.

Sursă: impact.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Orașul cu cea mai mare suprafață din România. Este de două ori mai mare decât București

Care este stațiunea cu cel mai curat aer din Europa. Locația de vis se află în România!

Care este orașul din România aflat la cea mai mare altitudine. Este situat la peste 1.040 metri altitudine

Ion Țiriac, remarci la adresa Simonei Halep: „În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace”

Veste ŞOC despre Dragnea! E CUMPLIT ce I-AU FĂCUT în închisoare

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Putin va fi înlăturat. Este știrea momentului în toată lumea

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies