Înălțarea Domnului 2019. Când pică în acest an sărbătoarea

Înălțarea Domnului 2019. Când se prăznuiește în acest an această sărbătoare importantă pentru creștini.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere


In articol:

După Paști, Înălțarea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători de peste an.

Spre deosebire de sărbătorile care au o dată fixă, Înălțarea Domnului are o dată variabilă, la fel ca Paștele. Astfel, această sărbătoare pică la 40 de zile de la Paști, iar anul acesta va fi prăznuită pe data de 5 iunie 2019 în cazul ortodocșilor și 30 mai 2019, în cazul catolicilor.

Dacă ouăle de Paști se înroșesc în Joia Mare, pentru Înălțare, acestea se înroșesc chiar în această sărbătorii, fiind marcată astfel și ultima zi în care ouăle pot fi înroșite până anul viitor, atunci când va pica Paștele.

Sărbătoarea cade întotdeauna la 40 de zile după Înviere, de aceea se serbează mereu în joia săptămânii a şasea după Paşti. În această zi, se spune că Mântuitorul se ridică la cer și se mută de-a drepta Tatălui Său.

Prin înălţarea lui Iisus Hristos la cer, se încheie activitatea Sa de răscumpărare a neamului omenesc din robia morţii şi a păcatului.

Ouă înroșite se duc la biserică și se dau de pomană persoanelor nevoiașe.

Citeste si: Cei care au trecut pe lângă mormântul lui Răzvan Ciobanu au avut un ŞOC! Uite ce au văzut la locul de veci! "Ne-am făcut cruce" FOTO!

Citeste si: Ozana Barabancea, apel disperat pe Facebook: „Operația a durat patru ore! Vă rog din suflet...”

Citeste si: HOROSCOP 8 MAI cu Camelia Pătrășcanu. O zi cu totul specială pentru câteva zodii norocoase

Citeste si: HOROSCOP 8 MAI cu Camelia Pătrășcanu. O zi cu totul specială pentru câteva zodii norocoase

Pentru cei plecați dintre noi, în ziua Înălțării Domnului se dau de pomană pâine, pască, precum și plăcinte, brânză și ceapă verde.

Se spune din popor că cerurile sunt deschise până în ziua de Înălțare, iar sufletele celor care au venit acasă în ziua de Paști se reîntorc în Rai, luând cu ele și lucrurile date de pomană de către cei care au rămas în urma lor.

Ce se face în ajunul Înălțării Domnului

Tot în această zi se schimbă și salutul dintre credincioși. Dacă timp de 40 de zile se salutau cu „Hristos a înviat” și „Adevărat a înviat”, de Înălțare se spune „Hristos s-a înălțat” și „Adevărat s-a înălțat”.

O altă credinţă populară spune că cel ce moare de Înălţare ajunge direct în Rai.

În unele părţi de ţară, în ajunul Înălţării, seara, se pun frunze de pelin la ferestre şi la uşi, dar și în paturi, pentru a fi feriți de rele.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate