Încă o țară a renunțat la majoritatea restricțiilor! De azi, fără reguli de distanțare socială. Care sunt noile condiții de călătorie?

Ziua de miercuri este cea în care statul suedez a decis renunțarea la majoritatea restricțiilor pandemice. Relaxate au fost și măsurile de călătorie pentru cetățenii Uniunii Europene.

Autor: Alis Pop

In articol:

După ce Danemarca a decis să renunțe la unele restricții impuse odată cu pandemia de coronavirus, după un lockdown de o lună, acum și Suedia urmează același model.

Pentru că majoritatea cetățenilor țării sunt vaccinați, dar și pentru că numărul noilor cazuri de îmbolnăvire a scăzut, diferența făcând-o și cazurile mai puțin severe ale infecției cu varianta Omicron, încă de săptămâna trecută, Guvernul și autoritățile sanitare au anunțat public renunțarea la unele restricții ce au

menierea să stopeze răspândirea virusului din China în societate. 

Citeste si: Certificatul verde ar putea să fie valabil doar cu a treia doză. Avertismentul transmis de Comisia Europeană

Suedia renunță la majoritatea restricțiilor pandemice

Femeie cu masca de protecție pe față

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce truc folosesc gospodinele pentru chiftele. Care este ingredientul secret?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Suedia relaxează măsurile pandemice

Astfel, conform noilor reguli intrate deja în vigoare, începând cu 9 februarie 2022, în Suedia nu mai există restricții privitoare la funcționarea restaurantelor și barurilor. Tot în astfel de locuri, nu mai există nici regulile de distanțare socială.

Totodată, autoritățile suedeze au renunțat și la limitarea numărului de persoane cărora li se permite participarea la anumite reuniuni și evenimente.

La fel ca în Italia și Spania și în Suedia masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile exterioare sau în mijloacele de transport public în comun.

Pentru că pandemia a intrat pe o pantă descesndentă, regulile s-au relaxat și pentru cetățenii Uniunii Europene. Cei care ajung în Suedia nu mai sunt nevoiți să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau a trecerii prin boală sau un rezultat negativ al unui test pentru depistarea infecției cu virusul chinez.

Citeste si: Tulpina Omicron are un risc de spitalizare mult mai mic față de varianta Delta

Chiar și așa, unele măsuri pandemici rămân în continuare valabile pentru persoanele care nu s-au imunizat împotriva virusului din China. Astfel, în unitățile sanitare și de îngrijire nu s-a renunțat la măsurile impuse de pandemia de COVID-19. Totodată, pentru a scăpa definitiv de pandemia de coronavirus, autoritățile au făcut, din nou, apel la populația de peste 12 ani să se vaccineze.

În ciuda numărului mare de infectări înregistrat la nivel mondial, decizia de a relaxa măsurile împotriva virusului din China a fost luată și de alte state. Dacă în Italia și Spania s-a renunțat la portul măștii de protecție la exterior, Marea Britanie, Irlanda și Olanda sunt statele care au anunțat și ele începutul marii relaxări.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un român din Suedia a băut o ladă întreagă de bere în încercarea de a elimina vaccinul anti-COVID din organism!

Specialiștii străini pregătesc o nouă metodă de imunizare împotriva COVID-19. Cercetătorii lucrează la soluții alternative

Un nou virus amenință Europa! Specialiștii avertizează că s-ar putea transforma într-o nouă pandemie, iar în România a fost depistat deja primul focar de infecție

3 zodii vor da lovitura din punct de vedere financiar de săptămâna următoare

Veste cumplită despre TEO TRANDAFIR! Ce s-a întâmplat cu celebra prezentatoare TV. ESTE ȘOC TOTAL

„Există niște motive” Ema Uta și Alex Bodi s-au despărțit

Mărmureanu: „Urmează un cutremur uriaș!”. Când va fi lovită România de un seism înfiorător

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies