Închiriez garsonieră în Brașov – Ai locuințe de închiriat? Poți schimba oricând furnizorii de utilități

Închiriez garsonieră în Brașov este una dintre propozițiile foarte căutate. Mai ales în contextul pandemiei.

Distribuie pe:

Autor: Amalia Florea

Iar pentru cei care oferă sau caută anunțuri de tipul „Închiriez garsonieră în Brașov” sau în alte părți din țară, au apărut anumite facilități legislative.


In articol:

O nouă procedură face posibilă schimbarea furnizorului de gaz și curent, pentru cei care pun anunțuri de tipul „Închiriez garsonieră în Brașov” și nu numai.

Ce ai de făcut dacă anunți „Închiriez garsonieră în Brașov” și nu numai

Citeste si: Bombă în mass-media din România! A fost dat afară după 37 de ani. Conflict de interese? - evz.ro

Citeste si: Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. “Oamenii ar trebui să înțeleagă…” - bzi.ro

Autoritățile din domeniul energiei au stabilit o procedură mai simplă pentru schimbarea furnizorului de curent și gaze. Așadar, dacă anunți Închiriez garsonieră în Brașov și nu numai, ai posibilitatea să reduci costurile, alegând furnizorul potrivit. Noua procedură se aplică atât pentru schimbarea furnizorului de energie electrică, cât și a celui de gaze naturale.

Totodată, s-au stabilit și noi termene pentru liberalizarea totală a piețelor de energie. Noua procedură unică stabilește pașii ce trebuie urmați de consumatori pentru schimbarea furnizorilor de curent și gaze. Se găsește în Ordinul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nr. 234/2019. Aceasta permite celor ce doresc să schimbe furnizorul de energie electrică sau a celui de gaze naturale să facă acest lucru foarte simplu. Trebuie doar să depună o cerere la noul furnizor. Iar acesta se va ocupa de toate detaliile. Schimbarea efectivă se face în maximum 21 de zile.

Prețul contează

Noua metodologie unică extinde procedura utilizată în trecut pentru schimbarea furnizorilor de curent și gaze. Procedura este acum simplă și nu implică mult efort din partea consumatorului. În trecut, nu exista un termen clar în care se putea face schimbarea furnizorului. Exista doar preavizul pe care trebuia să-l acorde consumatorul care dorea schimbarea. Mai exact, acesta trebuia să anunțe furnizorul cu 30 de zile înainte că dorește rezilierea contractului.

Legat de tarifele reglementate, Ordonanța de urgență nr. 1/2020 stabilește, printre altele, și datele până la care se aplică prețurile reglementate la energie electrică și gaze naturale. Mai exact, tarifele pentru livrarea de energie electrică se mai folosesc până la 31 decembrie 2020. Iar cele pentru gaze, până la sfârșitul

lunii iunie. După aceste date, vor fi doar prețuri cu valoare stabilită de mecanismele pieței libere.

Abonează-te pe

Citește și:

Află dacă ai energii negative în casa ta, dar și cum poți scăpa de ele. Tot ceea ce îți trebuie în acest sens este un pahar cu apă

Se întâmplă mâine, 2 decembrie! Iese lumea în stradă. Sute de români declanșează protestul

Rețetă: Cea mai bună negresă de post! Se prepară extrem de simplu. Care e ingredientul secret care o face atât de bună?

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae. Niciodată să nu faci aceste cadouri de Sfântul Nicolae

Sfantul Nicolae minuni. Când este prăznuit ocrotitorul copiilor sărmani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies