Incidența COVID a depășit 4 la mia de locuitori în București. Unde este obligatorie masca de protecție

Restricțiile revin în Capitală, după ce rata de infectare cu coronavirus a depășit 4 la mia de locuitori!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 4 la mie în București, iar astfel Comitetul pentru Situații de Urgență din Capitală a transmis mai multe măsuri, după o ședință organizată duminică, ce urmează să fie instituite.

Citeste si: Adrian Streinu Cercel, dezamăgit de strategia autorităților în valul patru al pandemiei: „Am lălăit-o în stilul clasic românesc”

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Astfel, masca de protecție este obligatorie în spațiile publice aglomerate și cele în aer liber. Sălile de fitness vor funcționa cu capacitate de 50%, iar accesul va fi permis doar celor care sunt vaccinați, testați sau au avut coronavirus. Aceste măsuri urmează să intre în vigoare din această noapte, de la ora 00.00 și au o durată de 14 zile.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 26 septembrie 2021! Încă o zi cu multe infectări. Au fost raportate peste 6 mii de cazuri noi

Incidența COVID a depășit 4 la mia de locuitori în București

Incidența COVID a depășit 4 la mia de locuitori în București

[Sursa foto: PixaBay]

Ce măsuri urmează să intre în vigoare

  • În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, potrivit unui comunicat al Prefecturii București.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deservește, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf. În autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși. În tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși.
  • STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video și prin afișare în mijloacele de transport în comun.
  • Metrorex SA va informa și îndruma publicul călător prin instalațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție.
  • În funcție de evoluția situației epidemiologice la nivelul Municipiului București se vor putea institui măsuri suplimentare, cu respectarea normelor legale în vigoare, a mai transmis Prefectura.
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Problemele de sănătate ale lui Viorel Lis, agravate de pandemie! Cum se simte fostul edil: „Nu credeam că va fi așa greu”

Municipiul Constanța intră în scenariul roșu! Rata de infectare cu COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori

Când trece România la ora de iarnă în 2021. Ceasurile se vor da cu o oră înapoi: 04:00 devine ora 03:00

Horoscop Zilnic Marţi 19 Octombrie 2021 Săgetătorii vor avea parte de sprijinul celor apropiaţi pentru a ieşi din impas

ANUNT ȘOC despre Pfizer. E obligatoriu! Ce se întâmplă după câteva luni

DIVORT fulger showbiz! Erau cel mai frumos cuplu. Toata lumea este in stare de soc

Liviu Dragnea a dezvăluit taina lui Iohannis. Sunt implicate nume mari din politică

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies