Incredibil! Nu o să-ţi vină să crezi cum a reuşit să evadeze un bărbat din închisoare! A muncit mai bine de 20 de ani la asta

Yoga este o modalitate foarte populară de a face exerciţii fizice şi are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv creşterea tonului muscular şi a flexibilităţii. Se pare însă că mai are un beneficiu, care nu apare pe lista cluburilor unde se predă yoga: te poate ajuta să evadezi din închisoare.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
Sud-coreeanul Choi Gap-Bok, în vârstă de aproape 60 de ani, este un maestru yoga foarte priceput, care practică această disciplină de peste 20 de ani. Pe 12 septembrie 2012, Choi a fost arestat sub suspiciunea de jaf, potrivit Agenţiei de Ştiri Yonhap.
 
Ofiţerii care l-au arestat l-au dus la secţia de poliţie din Daegu, Coreea de Sud, şi l-au băgat într-o celulă.
Yoghinul nu era străin de viaţa într-o celulă, deoarece mai fusese condamnat pentru mai multe infracţiuni. Petrecuse în total 23 de ani în spatele gratiilor şi îşi umpluse timpul practicând yoga – o abilitate pe care avea s-o folosească în mod neobişnuit în timp ce se afla în arest.
 
Choi a rămas în celula sa timp ce cinci zile, însă, în zorii dimineţii de 17 septembrie, şi-a uns partea de sus a corpului cu o loţiune şi a evadat din închisoare strecurându-se prin fanta pentru mâncare, aflată la nivelul podelei celulei. A trecut pe lângă cei trei ofiţeri care se aflau la datorie, care dormeau toţi, şi s-a strecurat pe o fereastră îngustă. Potrivit Soranews24.com, şi-a trecut întâi capul prin fantă şi apoi şi-a strecurat braţul drept şi umerii. Se pare că şezutul i s-a blocat în timpul evadării, dar şi-a dat jos pantalonii scurţi şi a reuşit să se elibereze.
 
Un investigator a urmărit imaginile video după ce bărbatul a evadat din închisoare şi a spus că Choi a reuşit să evadeze în mai puţin de un
minut, mişcându-se „flexibil ca o caracatiţă”. Choi avea 1,62 metri înălţime şi fanta pe care s-a strecurat avea aproximativ 15 centimetri înălţime şi 45 centimetri lăţime.
 
 
Pentru ca gardienii să nu observe prea repede, a pus perne sub pătură, ca să pară că doarme, după cum văzuse în filmul „Închisoarea îngerilor”. Ziarul local Joongang a relatat că, după ce Choi a evadat din închisoare, a intrat într-o locuinţă din apropiere şi a furat cheile de la o maşină şi un
card de credit. Poliţia a înfiinţat puncte de control, însă Choi a abandonat maşina la câteva sute de metri de punctul de control şi a pornit pe jos spre Muntele Nam, din apropiere.
 
O adevărată vânătoare a avut loc în următoarele două zile, cu elicoptere, câini de urmărire şi mulţi poliţişti. Choi a continuat să se mişte, avansând în munte, ascunzându-se ziua şi mergând numai noaptea, şi a reuşit să evite să fie văzut.
În cele din urmă, a ajuns în Miryang. Un sătean l-a văzut cum se urca într-un autobuz care mergea spre alt oraş şi a relatat poliţiei acest lucru, însă Choi i-a spus şoferului că suferea de rău de drum şi i-a cerut să-l lase să coboare din autobuz.
 
Citeşte continuarea pe INCREDIBILIA.RO.
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Declaraţie neaşteptată a fostei soţii a lui Ionuţ Jaguarul! A vorbit despre singurătate, în prag de Sărbători: „Ne-am pierdut”

Maria Ghiorghiu anunţă sfârşitul lumii! Detalii cutremurătoare: „Va veni cât de curând”

Un tânăr din Brăila a furat dintr-un magazin două parfumuri ieftine. Paznicul l-a văzut și l-a executat. Ce s-a întâmplat acum

Horoscop 21 Ianuarie 2021: astazi, pentru Scorpioni, surprizele nu au oprire

Fenomenul mult mai grav decât COVID: Adolescenții sunt și ei afectați

Nu mai mânca banane dacă ai această boală! Problemele de sănătate se pot agrava. Medicul Diana Zaharia avertizează

Mutare controversată pregătită de Stelian Ion la ministerul Justiției

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies