
In articol:
- Înghețată de casă la cornet. Ingredientele
- Înghețată de casă la cornet. Mod de preparare
- Îngheţată din lapte de cocos
- Cum se pregăteşte îngheţata de post din lapte de cocos. Ingrediente
Înghețată de casă la cornet
Înghețată de casă la cornet. Ingredientele
700 ml smântână pentru frișcă
400 gr zahăr
2 lingurițe de extract de vanilie
un praf de sare
40 gr pudra de cacao
Înghețată de casă la cornet. Mod de preparare
Înghețată de casă la cornet. Smântâna împreună cu zahărul se pun într-o cratiță la foc mic. Preparatul nu trebuie să fiarbă, doar zahărul trebuie să fie dizolvat. Se adaugă extractul de vanilie și se împarte amestecul obținut în două caserole diferite.
Cele două amestecuri, de vanilie și cacao, vor sta la frigider pentru cel puțin 2 ore. După ce s-au răcit suficient, ambele amestecuri se vor bate cu ajutorul unui mixer până vor căpăta o consistență pufoasă.
Compoziția obținută se pune la congelator pentru 10-12 ore.Înghețată de casă la cornet. Pasul următor este să puneți înghețata într-un poș cu cap larg. În cazul în care vă doriți să faceți un cornet cu înghețată asortată, în punga pentru poș, pe verticală, se umple o jumătate cu înghețată de vanilie și cealaltă parte cu înghețată de cacao. Se pune totul în cornete și desertul este gata.
Evident, aromele se aleg după bunul plac, așadar poți face și înghețată de căpșuni sau din alte fructe prin același proces.Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro
Înghețată de casă la cornet
Îngheţată din lapte de cocos
Dacă sunteți adepții rețetelor vegane sau de post, iata o rețetă de înghețata de casă din lapte de cocos. Îngheţata din lapte de cocos nu este foarte dulce şi este foarte răcoroasă.
Citeste si: Chec cu rubarba. O altfel de reteta delicioasa
Citeste si: Socată de casă. Rețeta aromată de suc natural
Citeste si: Reteta simpla de negresa fara coacere
Cum se pregăteşte îngheţata de post din lapte de cocos. Ingrediente
400 ml lapte de cocos din conservă (cu conţinut cât mai mare de grăsime)
2 linguri miere
2 pliculeţe zahăr vanilat
Se agită bine conserva cu lapte de cocos. Se deschide şi se toarnă laptele într-un bol înalt.
Se adaugă miere şi zahărul vanilat şi se amestecă bine. Compoziţia se toarnă într-un recipient rezistent şi se bagă la congelator pentru aproximativ 3 ore. După preferinţă, puteţi adăuga în compoziţie şi alte esenţe: vanilie, lămâie, rom etc.
Se scoate îngheţata de la congelator şi se sparg acele de gheaţă care se formează cu ajutorul unui blender vertical sau cu un mixer clasic. Se bagă iar la congelator îngheţată şi se lasă încă cel puţin 2-3 ore.
Îngheţata de post de lapte de cocos poate fi servită cu fulgi de cocos, uscaţi sau proaspăt răzuiţi sau fructe de pădure, congelate sau proaspete.