Îngrijirea părului primăvara - 3 probleme și soluții

Iarna nu este prea blândă cu podoaba noastră capilară, așa că primăvara începem să numărăm problemele. Vestea bună este că există numeroase soluții la care să apelăm pentru îngrijirea părului, indiferent de tipul lui.


In articol:

Citește în continuare 3 probleme cu care se confruntă părul nostru primăvara și soluțiile pe care le ai la îndemână.

1. Căderea părului, cea mai frecventă problemă pe perioada primăverii

În mod normal, pierdem între 50-100 de fire de păr pe zi, însă primăvara multe persoane se confruntă cu căderi masive. Una dintre explicațiile specialiștilor este faptul că podoaba capilară trece în această perioadă prin faza telogenă, care reprezintă o pauză în procesul de creștere a firelor. Apoi va urma faza anagenă, cea în care vor crește noi fire. Alte cauze sunt schimbările hormonale din organism și carențele nutriționale, ambele aflându-se în strânsă legătură cu astenia de primăvară.

Soluțiile:

urmează o dietă bazată pe cât mai multe fructe și legume, dar și pe proteine din ouă și carne;

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

masează-ți scalpul de două ori pe săptămână pentru a stimula circulația sângelui de la nivelul scalpului, care are drept efect întărirea rădăcinii părului;

folosește un șampon împotriva căderii părului, de preferat un produs profesional, care are în spate cercetări și rezultate de excepție;

ia un supliment alimentar care susține sănătatea părului, așa cum sunt cele care conțin biotină, zinc, cupr, magneziu și alte elemente.

2. Electrizarea părului, o provocare în fiecare primăvară

Îngrijirea părului uscat este presărată cu multe provocări în orice perioadă a anului, dar mai ales primăvara, când este mai multă umiditate în aer. Părul rebel și electrizat este greu de îmblânzit și îți poate da multe bătăi de cap.

Soluțiile: Completează rutina de îngrijire cu un produs cu efect anti-frizz.

Totodată, mai poți miza pe accesorii și coafuri care ascund această problemă a părului, cum ar fi eșarfele, pălăriile ori cocurile și coada împletită.

3. Pierderea strălucirii, o provocare în ritualul de îngrijire a părului

Multe femei se luptă primăvara să își recâștige strălucirea părului, dar în același timp să se bucure și de volum. Produsele care hidratează intens părul, așa cum sunt unele balsamuri și măști, tind să grăbească îngrășarea părului, ceea ce duce rapid și la pierderea volumului.

Soluțiile: Descoperă care este produsul-problemă din ritualul tău de îngrijire și renunță la el în sezonul cald. Chiar dacă ți-a fost cel mai bun aliat în anotimpul rece, acum se poate transforma în dușmanul tău fiindcă părul are alte nevoi primăvara. Pentru doza de hidratare necesară, folosește după fiecare baie, pe părul umed ori uscat (doar pe lungime, nu și la rădăcini), serum ori ulei profesional. Un astfel de produs previne uscarea firelor de păr și despicarea vârfurilor. Mai mult de atât, oferă hidratare și strălucire, ajută la o coafare mai ușoară și nu îți „fură” din volum.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Calendarul ortodox sâmbătă, 8 mai 2021. Ce sfânt este sărbătorit de creștini

Când pică Paștele în 2022. Cum se calculează data Paștelui

Izvorul Tămăduirii 2021. Ce se face cu Aghiasma Mică care se sfinţeşte în Vinerea Luminată

Horoscop Zilnic Duminică 9 Mai 2021: Pentru Gemeni este o zi foarte bună, si o zi productivă pentru nativii Capricorn

Șoc la Pro Tv! Un cunoscut prezentator și-a bătut soția: Mi-a dat un pumn în cap

BOMBĂ! Cine este IUBITUL actual al Danei Budeanu! Este ȘOC TOTAL în lumea politică

China înfruntă SUA și în Oceanul Atlantic. Avertismentul comandantului forțelor SUA din Africa

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies