Întâmpinarea Domnului 2023. Ce este bine să faci la sărbătoarea de azi, dacă vrei să ai parte de sănătate

Întâmpinarea Domnului 2023. Ce trebuie să facă creștinii pentru a avea parte de sănătate și fericire.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Biserica prăznuiește sărbătoarea Întâmpinării Domnului în fiecare an, pe 2 februarie. Prima sărbătoare creștină din luna februarie este sărbătorită la exact 40 de zile de la Crăciun. Află ce trebuie să faci la această sărbătoare pentru a avea succes în toate, fericire și sănătate.

Ce trebuie să faci de Întâmpinarea Domnului 2023

În popor, Întâmpinarea Domnului mai este sărbătorită odată cu Streneia (Ziua Ursului). Întrucât cea din urmă sărbătoare reprezenta o tradiție de a oferi persoanelor putere de muncă și de trecere peste greutăți, majoritatea oamenilor din popor obișnuiesc să se ungă cu grăsime de urs.

Oamenii sunt speriați de Streneie, căci se spune că este o sărbătoare în care se anunță cele trei ceasuri rele. Cu această ocazie, toți se fereau de munca fizică, în gospodărie sau la job, din cauza ghinionului ce se poate abate asupra lor.

Persoanele bolnave se tratează prin afumare cu păr de urs. Se spune că acest tratament strămoșesc alungă duhurile rele și boala, persoana în cauză vindecându-se ca prin minune.

Citeste si: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua- kanald.ro

Citeste si: Aparatul care consumă cea mai multă energie. Mulți îl folosesc zilnic, dar nu realizează că le încarcă factura la curent- stirileprotv.ro

Sătenii din unele zone ale României respectă și astăzi lucrurile pe care trebuie să le facă de Întâmpinarea Domnului. Unul dintre ele este să meargă în livezile gospodăriei și să vorbească cu roadele pe care le-au plantat. Acest lucru semnifică faptul că pomii sau legumele vor rodi frumos la vară sau toamnă.

Citește și: Calendar Ortodox FEBRUARIE 2023. Pe ce dată este sărbătoarea Întâmpinării Domnului

În cazul în care vremea se schimbă radical în ziua de 2 februarie 2023, tradiția spune că este influențată de comportamentul ursului. Tot o tradiție mai spune că anotimpul rece se „bate” cu cel cald de Întâmpinarea Domnului, ceea ce pe timpuri însemna un reper calendaristic.

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!- stirilekanald.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

Semnificația Întâmpinării Domnului 2023

Sărbătoarea arată că fiecare prunc de sex masculin trebuie dus la Biserică pentru a fi sfințit și ocrotit de Dumnezeu. Semnificația Întâmpinării Domnului se trage din momentul în care Iisus Hristos a fost de către Fecioara Maria și de Iosif la templu pentru îndeplinirea Legii. Fiul lui Dumnezeu a fost dus la templu cu două turturele, care au purtat rol de jertfă pentru Dumnezeu.

Citește și: Întâmpinarea Domnului 2023. Cruce roșie la sărbătoarea de pe 2 februarie

Astfel, tradiția spune că pruncul trebuie dus la 40 de zile de la naștere, precum Iisus Hristos. La biserică, se va face moliftă de curățarea lui și închinarea copilului la icoane. Apoi, preotul se va ruga pentru copil să fie crescut și binecuvântat de Dumnezeu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tradiţii și superstiții de Întâmpinarea Domnului 2023. În popor, sărbătoarea se mai numește și „Ziua Ursului” sau „Stretenie”

Câte săptămâni durează Postul Paștelui 2023. Zilele cu dezlegare la pește din Postul Paștelui

Zodia vedetă a zilei! Descoperă cine sunt nativii care pun totul în joc. Vor să îi convingă pe cei din jur că merită mai mult

Ce presupune proiectul de plafonare a prețurilor RCA pe jumătate de an. A intrat în dezbatere publică

Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!

Soția lui Mădălin Ionescu, în culmea fericirii după ce a ieșit de la medic! Vedeta a ieșit din cabinet și a vorbit despre sarcină, iar bucuria i se poate citi pe chip

Ofertă uriașă pentru Clara Chia Marti din partea unei publicații pentru un interviu despre Shakira și Pique

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies