
In articol:
Biserica prăznuiește sărbătoarea Întâmpinării Domnului în fiecare an, pe 2 februarie. Prima sărbătoare creștină din luna februarie este sărbătorită la exact 40 de zile de la Crăciun. Află ce trebuie să faci la această sărbătoare pentru a avea succes în toate, fericire și sănătate.
Ce trebuie să faci de Întâmpinarea Domnului 2023
În popor, Întâmpinarea Domnului mai este sărbătorită odată cu Streneia (Ziua Ursului). Întrucât cea din urmă sărbătoare reprezenta o tradiție de a oferi persoanelor putere de muncă și de trecere peste greutăți, majoritatea oamenilor din popor obișnuiesc să se ungă cu grăsime de urs.
Oamenii sunt speriați de Streneie, căci se spune că este o sărbătoare în care se anunță cele trei ceasuri rele. Cu această ocazie, toți se fereau de munca fizică, în gospodărie sau la job, din cauza ghinionului ce se poate abate asupra lor.
Persoanele bolnave se tratează prin afumare cu păr de urs. Se spune că acest tratament strămoșesc alungă duhurile rele și boala, persoana în cauză vindecându-se ca prin minune.
Citeste si: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua- kanald.ro
Sătenii din unele zone ale României respectă și astăzi lucrurile pe care trebuie să le facă de Întâmpinarea Domnului. Unul dintre ele este să meargă în livezile gospodăriei și să vorbească cu roadele pe care le-au plantat. Acest lucru semnifică faptul că pomii sau legumele vor rodi frumos la vară sau toamnă.
Citește și: Calendar Ortodox FEBRUARIE 2023. Pe ce dată este sărbătoarea Întâmpinării Domnului
În cazul în care vremea se schimbă radical în ziua de 2 februarie 2023, tradiția spune că este influențată de comportamentul ursului. Tot o tradiție mai spune că anotimpul rece se „bate” cu cel cald de Întâmpinarea Domnului, ceea ce pe timpuri însemna un reper calendaristic.
Citeste si: Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!- stirilekanald.ro
Semnificația Întâmpinării Domnului 2023
Sărbătoarea arată că fiecare prunc de sex masculin trebuie dus la Biserică pentru a fi sfințit și ocrotit de Dumnezeu. Semnificația Întâmpinării Domnului se trage din momentul în care Iisus Hristos a fost de către Fecioara Maria și de Iosif la templu pentru îndeplinirea Legii. Fiul lui Dumnezeu a fost dus la templu cu două turturele, care au purtat rol de jertfă pentru Dumnezeu.
Citește și: Întâmpinarea Domnului 2023. Cruce roșie la sărbătoarea de pe 2 februarie
Astfel, tradiția spune că pruncul trebuie dus la 40 de zile de la naștere, precum Iisus Hristos. La biserică, se va face moliftă de curățarea lui și închinarea copilului la icoane. Apoi, preotul se va ruga pentru copil să fie crescut și binecuvântat de Dumnezeu.