”Întreaga comunitate medicală e mult mai săracă” - O somitate în domeniul medical a murit la 82 de ani

”Marea Doamnă a anesteziei și terapiei intensive”, Manuela Stănculescu, a decedat în urma unui anevrism de aortă.

Distribuie pe:

Autor: I.N.

”Înteaga comunitate medicală e mult mai săracă”: ce somitate în domeniul medical  a murit la 82 de ani
”Înteaga comunitate medicală e mult mai săracă”: ce somitate în domeniul medical a murit la 82 de ani


In articol:

”Astăzi 27 iunie 2020 Dr. Manuela Stănculescu, Marea Doamnă a anesteziei și terapiei intensive adresate pacientului oncologic, s-a mutat la Domnul! Prin dispariția distinsei și remarcabilei noastre colege Manuela Stănculescu, una dintre conștiințele curate ale lumii medicale Românești, întreaga noastră comunitate medicală este de astăzi înainte mult mai săracă. Va rămâne pentru totdeauna în memoria colegilor și a pacienților Domniei Sale prin exemplul său de devoțiune și empatie. Un ultim omagiu îi va putea fi adus Luni 29 Iunie ora 13.00 la Cimitirul din Sinaia. Condoleanțe familiei îndoliate!

 

Dumnezeu să o odihnească!
Cu adâncă tristețe,
În numele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă (S.R.A.T.I.):
Prof. dr. Șerban Bubenek – Președinte”, au fost cuvintele medicului ATI despre decesul doamnei doctor în vârstă de 82 de ani, , citate într-un comunicat de presă.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Destin din filmele de groază: povestea bărbatului care a trăit momente desprinse din filmul Final Destination

Citeste si: Trei persoane au murit, iar o alta a orbit definitiv după un „cocktail” cu dezinfectant de mâini

Citeste si: Bătaie cruntă la Vama Veche. Cam asta ne așteaptă vara asta la mare

Dr. Manuela Stănculescu și anevrismul de aortă

Anunțul care a întristat toată comunitatea medicală fost făcut de medicul Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, și colegul doamnei doctor Manuela Stănculescu, ce a fost răpusă de un anevrism aortic, la vârsta de 82 de ani.

”De foarte multe ori această  boală nu are nici un simptom. Alteori, datorită compresiei organelor învecinate de către dilataţia arterială, pacientul se poate plânge de constipaţie, dureri lombare sau abdominale. De obicei, în cazurile simptomatice anevrismul este în prag de fisurare sau rupere. Examenul necesar, pentru a stabili conduita terapeutică, este tomografia computerizată (CT) cu substanţă de contrast (angio-CT) sau RMN” este explicația anevrismului de aortă, postată de un spital din București. 


Citește și:

Laura Vass, moment penibil la o cumetrie. Gestul unui invitat a șocat-o pe cântăreață

Destin din filmele de groază: povestea bărbatului care a trăit momente desprinse parcă din filmul Final Destination

Nelson Mondialu, noi declarații despre Bianca de la Puterea dragostei, iubita fiului său: "I-am luat casă să-i fac vecini cu voi"

Elena Băsescu seamănă tot mai mult cu Brigitte Pastramă. Cum arată fiica fostului președinte al României, după noua intervenția estetică

Descindere surpriză a polițiștilor! Au fost prinși interlopii implicați în măcelul din Chiajna, a cărui victimă a fost și Călin, fratele Alinei Pană!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies