Invata sa faci desertul perfect pentru Craciun! N-o sa te mai saturi de bastonasele cu ciocolata!

Bastonasele cu ciocolata sunt niste fursecuri delicioase de care invitatii nostri de la masa de Craciun vor fi cu siguranta incantati.

Distribuie pe:

Autor: Lili Lascar

Pentru acest desert avem nevoie de 150 g de unt, 120 g de zahar, 225 de g de faina, 1 galbenus, 50 g de migdale macinate, 50 de g ciocolata amaruie, 30 de g cacao, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt.

Mod de preparare

Untul moale, la temperatura camerei, trebuie amestecat cu zaharul si cu zaharul vanilat pana devine cremos. Dupa, trebuie adaugat galbenusul si mixat bine pana se integreaza in amestec. Separat, se amesteca faina cu migdalele macinate, cacaoa, praful de copt si ciocolata rasa, apoi incorporam in crema de unt.

Se amesteca bine cu mana pana cand compozitia se leaga si devine un aluat omogen. Se acopera vasul cu folie alimentara si se tine in frigider cel putin o ora. Rupem apoi bucati de aluat pe care la modelam sub forma de snururi de grosimea unui deget. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam cuptorul la foc mediu, pentru circa 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Bastonasele se servesc ca atare sau ornate cu ciocolata.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P