Desertul acesta este unul dintre cele mai populare.
Ingrediente: 4 mere mici, 4 lingurite de zahar, 1 varf de cutit scortisoara, 1 foaie foitaj, 1 ou, 3 linguri miere, sucul de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Le punem intr-un vas si le stropim cu lamaie pentru a impiedica oxidarea lor. Se amesteca zaharul cu scortisoara si se pune deoparte. Intre timp se scoate de la congelator aluatul foitaj si se lasa la dezghetat la temperatura camerei.
In cuptorul preincalzit asezam in tava aluatul pe foaie de copt si aranjam merele circular, dar nu inainte de a gauri putin aluatul cu o furculita. Se da la cuptor la 18- de grade timp de 20 de minute.
Peste amestecul din zahar si scortisoara se adauga mierea sau dulceata dupa preferinte si se obtine o glazura. Dupa cele 20 de minute in care preparatul a stat la cuptor, iar merele au inceput sa devina aurii, distribuim uniform glazura si mai lasam la foc mic pentru inca 10 minute.
Se serveste cu smantana sau iaurt grecesc.
Ingrediente: 4 mere mici, 4 lingurite de zahar, 1 varf de cutit scortisoara, 1 foaie foietaj, 1 ou, 3 linguri miere, sucul de la o jumatate de lamaie
Se curata merele de coaja si cotoare si se taie felii subtiri. Le punem intr-un vas si le stropim cu lamaie pentru a impiedica oxidarea lor. Se amesteca zaharul cu scortisoara si se pune deoparte. Intre timp se scoate de la congelator aluatul foietaj si se lasa la dezghetat la temperatura camerei. In cuptorul preincalzit asezam in tava aluatul pe foaie de copt si aranjam merele circular, dar nu inainte de a gauri putin aluatul cu o furculita. Se da la cuptor la 180 de grade timp de 20 de minute. Peste amestecul din zahar si scortisoara se adauga mierea sau dulceata dupa preferinte si se obtine o glazura. Dupa cele 20 de minute in care preparatul a stat la cuptor, iar merele au inceput sa devina aurii, distribuim uniform glazura si mai lasam la foc mic pentru inca 10 minute. Se serveste cu smantana sau iaurt grecesc.