Investițiile Philip Morris International în România construiesc un viitor fără fum și o economie mai puternică

Philip Morris International (PMI) și-a asumat la nivel global misiunea de a construi un viitor fără fum și înlocuirea țigărilor cu alternative mai bune la continuarea fumatului.

Autor: Clara Ionescu

România este în centrul strategiei PMI de a construi un viitor fără fum prin fabrica din Otopeni, una dintre cele mai importante unități de producție la nivel global pentru consumabilele necesare alternativelor fără fum. De asemenea, infrastructura digitală, retailul și activitățile comerciale au un rol important în dezvoltarea categoriei alternativelor fără fum.

Suntem pe deplin angajați în construirea unui viitor fără fum, în beneficiul celor peste un miliard de fumători din întreaga lume, din care aproape 5 milioane sunt în România.

Ne transformăm din temelii pentru a îndeplini acest obiectiv. Impactul activității noastre este vizibil atât în România, cât și la nivelul altor piețe în care consumabilele pentru produsele fără fum fabricate în România sunt exportate.”, a declarat Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris România.

În 2017, PMI a început investițiile în transformarea unității de producție din Otopeni dintr-o fabrică producătoare de țigarete într-una care produce consumabile pentru IQOS. 500 de milioane de dolari au fost investiți în dezvoltarea capacităților de producție, formarea angajaților și implementarea unor soluții care au vizat sustenabilitatea. În prezent numărul angajaților din fabrică din Otopeni a ajuns la aproape 1.000. Peste 300 de noi locuri de muncă au fost create începând din 2017. La nivel global mai există alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS. Dintre acestea, doar trei sunt situate în Uniunea Europeană (România, Grecia și Italia).

În prezent, fabrica din Otopeni este a 2-a fabrică la nivel european din punct de vedere al producției de consumabile pentru IQOS, după fabrica din Bologna (Italia), și a 3-a din lume, după cele din Italia și din Rusia.

Impactul economic al fabricii este unul important. Pe lângă locurile de muncă create, 92% din producția de consumabile pentru produsele fără fum este exportată în 54 de piețe de pe cinci continente.

În 2020, exporturile din România de bunuri care aparțin grupei de produse „Alte tutunuri și înlocuitori de tutun”* au fost de 669 de milioane de euro, conform Institutului Național de Statistică. Acestea sunt constituite preponderent din produse din tutun încălzit. Această categorie de produse se situează în top 5 produse agroalimentare exportate din România. În anul 2020, categoria a depășit valoarea exporturilor de semințe de floarea-soarelui, în contextul în care țara noastră este cel mai mare producător de semințe de floarea-soarelui din UE.

comunicat

Investițiile Philip Morris International în România construiesc un viitor fără fum și o economie mai puternică

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Compania continuă să investească în portofoliul de produse fără fum al PMI în România care include dispozitivele IQOS, lansat în anul 2015, și lil SOLID 2.0, lansat la finalul anului 2021. lil SOLID 2.0 este dezvoltat de KT&G, principala companie producătoare de tutun și produse cu nicotină din Coreea de Sud, și introdus de IQOS în țara noastră. Consumabilele pentru aceste dispozitive sunt produse în fabrica Philip Morris România din Otopeni. În plus, fabrica produce consumabile și pentru ILUMA, ultima generație a dispozitivului IQOS lansată în Japonia și Elveția.

„În 2022, vom continua să ne concentrăm pe a face tranziția de la țigări la alternative fără fum prin completarea portofoliului de produse cu alternative mai bune, fundamentate științific, și prin atenția acordată consumatorilor în tot ceea ce facem. Vom face acest lucru prin investiții în îmbunătățirea experienței consumatorului și inovație constantă pe piață. De asemenea, investițiile în fabrica noastră de ultimă generație din Otopeni și dezvoltarea infrastructurii comerciale și a oamenilor noștri sunt componente esențiale ale tranziției la o Românie fără fum.”, a mai declarat Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris România.

În perioada 2022-2023, PMI va mai investi peste 100 de milioane de dolari și va continua să dezvolte capacitățile de producție a consumabilelor pentru produse fără fum pentru piața internă și externă. De asemenea, un alt obiectiv important al acestor investiții este ca fabrica să nu mai aibă nicio amprentă din punct de vedere al emisiilor nete de carbon până în 2024.

Pentru a continua investițiile și pentru a le oferi celor 5 milioane de fumători adulți din România posibilitatea să treacă la produse mai puțin nocive, nu este suficient ca Philip Morris International să se transforme din temelii. Este nevoie de un efort public conjugat, este nevoie ca autoritățile, societatea civilă, comunitatea medicală și comunitatea științifică să le ofere fumătorilor informații corecte și fundamentate științific despre riscurile la care se expun dacă vor continua să fumeze. În plus, ei trebuie să poată avea acces la informații corecte despre alternativele pe care le au la dispoziție dacă nu renunță complet la țigări și la nicotină. Nu în ultimul rând, este nevoie de un cadru de reglementare și de un cadru fiscal care să-i încurajeze pe fumători să treacă  la produsele alternative, așa cum există un cadru de reglementare și un cadru fiscal care ne ajută să trecem la energia verde sau la automobilul electric. De politicile publice pe care autoritățile le vor promova în acest domeniu depinde viitorul sănătății publice. ”, a declarat Dragoș Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris România.

Citeste si: „Eu așa mi-am găsit metoda.” Emilia Ghinescu a reușit să slăbească vizibil. Câte kilograme a pierdut artista- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 7 iunie 2023. Ce sărbătoare este miercuri?- stirilekanald.ro

Citeste si: "Nu a văzut mesajul. Dar nu-mi pasă". Radu Vâlcan, gest surprinzător pentru Adela Popescu. Postarea cu soția lui a generat reacții în lanț- radioimpuls.ro

Philip Morris International: Construim un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care  și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum, inclusiv produse care încălzesc tutunul (heat-not-burn), produse cu nicotină pentru uz oral sau produse cu vapori cu conținut de nicotină, care sunt vândute pe piețele din afara SUA. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice și comportamentale, cât și studii ulterioare introducerii pe piață. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, și a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătății publice.

În 31 decembrie 2021, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 71 de piețe. PMI estimează că 15,3 milioane de utilizatori de IQOS din întreaga lume au trecut la IQOS și au renunțat la fumat. Cu o bază solidă și o expertiză semnificativă în științele vieții, în februarie 2021, PMI și-a anunțat ambiția de a se extinde în domeniile wellness și de îngrijire a sănătății și de a oferi produse și soluții inovatoare care urmăresc să răspundă nevoilor pacienților și consumatorilor. Pentru mai multe informații puteți vizita www.pmi.com și www.pmiscience.com.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Vouchere Sociale 2023: Categoriile de persoane care NU mai beneficiază de cei 250 de lei de la stat

Ministrul Ligia Deca, anunț de ultim moment! Ce s-a decis după negocierile cu sindicaliștii?: „Au renunțat la grevă”

Veste șoc pentru Nicolae Guță! I-a dat cu ciocanul în cap și a ajuns în stare gravă la spital

Brigitte Pastramă, victima violenței domestice: „Să îmi pună o floare pe mormânt”. Declarațiile cutremurătoare despre momentul în care a crezut că o să își piardă viața

Calendar ortodox 7 iunie 2023. Ce sărbătoare este miercuri?

„Au fost foarte multe momente urâte” Vica Blochina, copilărie de coșmar! Cum a fost umilită ani la rând fosta balerină de la Melody

Ce a rugat-o Vlad Gherman pe Cristina Ciobanasu in momentul cand s-a cuplat cu Oana Mosneagu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies