ÎPS Teodosie, neînfricat în fața Covid-19. Arhiepiscopul Tomisului aşteaptă 10.000 de oameni la slujba de Bobotează: „Invit și Jandarmeria și Poliția”

ÎPS Teodosie va ține slujba de Bobotează la care așteaptă 10.000 de oameni.

ÎPS Teodosie va ține slujba de Bobotează
ÎPS Teodosie
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Aproximativ 10.000 de oameni sunt așteptați la slujba de Bobotează, care se va desfășura în Portul Tomis, a anunțat luni ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului spune că persoanele care nu doresc să participe la sărbătoare să nu-i oprească pe cei care doresc să facă acest lucru.

  „Să fie 10.000,

ca şi altădată. De ce să fie restricţii? Să stea mai la distanţă, nu vor mai sta unul lângă altul, dar loc pentru 10.000 avem. Că vor fi mai mulţi, se vor împrăştia mai departe. Sigur că trebuie să aibă toţi oamenii sărbătoarea Bobotezei, sărbătoarea darurilor care vin de sus din Ceruri. Cine nu crede, să stea deoparte, nu să critice, să nu îi oprească pe cei ce cred să îşi facă sărbătoarea”, spune ÎPS Teodosie.

Citeste si: REVOLTĂTOR Pacientul ucis de Covid dispărut de la Spitalul Floreasca a fost înmormântat de o altă familie. Cum s-a întâmplat eroarea

Arhiepiscopul Tomisului a declarat la Antena 3 că nu trebuie să ne ferim de sărbători și că doar prin credință putem învinge boala. „Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală.

Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire”, mai spune Teodosie.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

ÎPS Teodosie va ține slujba de Bobotează

ÎPS Teodosie: Invit Jandarmeria și Poliția

Pentru a se asigura că totul decurge conform regulilor sanitare, ÎPS Teodosie a invitat Jandarmeria și Poliția la slujbă. „Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași.

Citeste si: Spitalele din Los Angeles nu mai fac față! Bolnavii în stare gravă sunt lăsați să se descurce singuri. Ambulanțele nu-i mai transportă la spital!

(...) Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm”, a mai spus Teodosie.

ÎPS Teodosie a anunțat că în ajunul Bobotezei va începe slujba Sfintei Liturghii, la ora 5.15, la 7.15 preoții vor fi afară la sfințirea apei, pentru ca înainte de ora 8.00 să se poată începe îmbutelierea sticlelor cu aghiasmă, care vor fi date credincioșilor în ziua de 6 ianuarie, de Bobotează.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Roxana Dobre, răsfățată de Florin Salam! Promisiune incredibilă în noaptea de Revelion

Imagini in exclusivitate! Ea este cu noua vedetă din echipa Faimoșilor! Concurenta Survivor România a plecat în Republica Dominicană

A fost nebunie în casa Andreei Bălan, la petrecerea de Revelion! Detaliul observat de fani pe filmarea făcută publică

Horoscop Zilnic Sâmbătă 19 Iunie 2021: RACII au parte de o situație care poate lua o întorsătură favorabilă pentru ei

Moșii de vară 2021. Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morților

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Cutremur la Casa Regală. Charles, anchetat, după moartea prințesei Diana. Ce i-a făcut

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies