Istoria fabuloasă a familiei lui Toni Iuruc! Cine au fost ”Haiducii Dobrogei” care au organizat rezistența anti-comunistă în Dobrogea și au făcut închisoare politică la Gherla și Aiud! EXCLUSIV

Toni Iuruc a devenit o celebritate, peste noapte, datorită relației cu Simona Halep, pe care cei doi au oficializat-o în urmă cu câteva zile. WOWbiz.ro a aflat câteva informații interesante despre familia lui Toni.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Puține lucruri concrete se știu până acum despre Toni Iuruc, noul soț al Simonei Halep.

Bărbatul de 44 de ani reprezintă o necunoscută pentru toată lumea, mai ales că înainte să intre în relația cu tenismena, el nu obișnuia să iasă în față mai deloc.

Toni Iuruc a absolvit un liceu de prestigiu din București

WOWbiz.ro a dezvăluit în urmă cu câteva zile că viața lui Toni a fost marcată de o mare tragedie. Tatăl lui a murit în urmă cu 11 ani, lucru care l-a afectat extrem de tare pe Iuruc. Dezvăluirea a fost făcută de Alex Zamfir, bun prieten cu Toni, acesta povestind că a visat că tragedia va avea loc încă din săptămâna premergătore acesteia.

Se știe despre Gabriel-Apostol Iuruc, numele real al lui Toni, că este din Constanța, însă WOWbiz.ro a aflat că, de fapt, acesta și-a petrecut cea mai mare parte din viață în București.

Iuruc a urmat cursurile liceului I.L. Caragiale din Capitală și a avut o copilărie lipsită de griji, datorită faptului că provenea dintr-o familie cu posibilități financiare.

Cine a fost tatăl lui Toni Iuruc?

Tatăl lui Toni, Nicolae Iuruc, s-a născut în 1945 în comuna tulceană Casimcea, iar în 2002 a înființat societatea ”Trei rândunele SRL”, cu principal obiect de activitate închirerea spațiilor comerciale. În prezent, afacerea este condusă de mama lui Toni, Genica.

Citeste si: Atât a costat rochia Simonei Halep de la cununia civilă! Tenismena nu s-a uitat la bani

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Tatăl lui Toni provine dintr-o familie destul de numeroasă despre care se spune că ar fi descendenți ai turcilor nomazi care au populat zona Doborgei începând cu secolul al XVI-lea.

De altfel, Casimcea este o localitate care apare prima dată în înscrisurile Imperiului Otoman din 1543 sub toponimele tucești Kara-Kasim (pământul lui Kasim) și Abdul-Kasim.

Înaintașii lui Toni Iuruc au luptat împotriva comuniștilor prin pădurile din Tulcea

Se pare însă că familia lui Iuruc a venit în Dobrogea prin anii 1920, din Bulgaria și au jucat un rol important în rezistența anti-comunistă organizată de armăni, după cel de-al doilea război mondial. Fostul lider țărănist Constatin Ionașcu vorbește în volumul său despre un anume Stere Iuruc (Iruc), născut în Bulgaria în 1919, care a trăit în comuna Nalbant, jud Tulcea și care a fost condamnat la 22 de ani de muncă silnică, în 1962.

Toni Iuruc, Simona Halep

Toni și Simona, la nuntă

De asemenea, Nicolae Ciolacu a pomenit în volumul ”Haiducii Dobrogei” despre Mircea Iuruc, unul dintre membrii rezistenței care se ascundea în pădurile de lângă Casimcea și încerca să saboteze regimul prin acțiuni specifice. De asemenea, în Casimcea a mai trăit și Constantin Iuruc, tot un fost deținut politic, născut în Bulgaria în anul 1924 și care și-a petrecut 11 ani la Gherla și Aiud. Acesta a murit în 2009, la Los Angeles, acolo unde și-a petrecut ultimii 21 de ani din viață.

Citeste si: Detalii neștiute despre trecutul lui Toni Iuruc. Iată ce a declarat fostul primar al orașului Bușteni: "Sunt sigur că se va linişti..."

Pe de altă parte, mai există un Nicolae Iuruc (fără legătură directă cu tatăl lui Toni), care a făcut parte din primul Parlament al României de după Revoluția din 1989. Născut în 1946, Nicolae Iuruc a reprezentat Partidul Agrar Român și a fost deputat de Constanța timp de 2 ani, din 1990 până în 1992, când s-au organizat alegeri. 

Simona Halep este ”cipancă”

Simona Halep

Simona Halep a devenit mireasă la 30 de ani

Ținând cont de rădăcinile lui Toni Iuruc, nu e de mirare că acesta a fost primit cu brațele deschise de familia Simonei Halep. Sportiva s-ar trage dintr-o familie de cipani, o ramură a machedonilor respectați pentru faptul că respectă cu sfințenie tradițiile și nu se abat de la ele. Una dintre acestea spune că fetele nu au voie să se mărite cu bărbați din afara comunității de armâni (sau aromâni). Gigi Becali, pe de altă parte, face parte din comunitatea machedonilor fârșenoți, acesta fiind unul din motivele pentru care între el și Halep nu s-a legat vreo mare prietenie până acum. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Simona Halep și Toni Iuruc, primele declarații după cununia civilă: "Din păcate..."

Cum s-a prezentat Loredana Groza la nunta Simonei Halep? Artista a întors toate privirile

EXCLUSIV Ana Maria Ticea, astrolog WOWbiz, despre compatibilitatea Simonei Halep cu Toni Iuruc! “Vrea un copil!” - când spun astrele că va veni bebelușul!

Mesaje importante transmise de astre zodiilor, începând cu noaptea aceasta

VESTE BOMBĂ despre PFIZER! Decizia luată chiar acum: SE PREGĂTESC

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ȚEAPA anului în ROMÂNIA! Vă USUCĂ DE BANI. Mare grijă când primiți mesajul

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies