Italia a decis să renunțe la carantină pentru turiștii din anumite țări

Italia renunță la carantina pentru turiștii din anumite țări.

Italia relaxari turism
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Vaccinarea în masă face ca restricțiile impuse de pandemia de coronavirus să fie de domeniul trecutului. Astfel, de mâine, 16 mai, Grecia își deschide granițele pentru turiștii străini și nu le mai cere teste celor deja vaccinați anti-COVID. De asemenea, și Italia renunță la carantină pentru turiștii din anumite țări. 

"Bine aţi venit la începutul marii reveniri la libertate şi normalitate a turismului din Grecia", a transmis Harry Theoharis, Ministrul Turismului din Grecia. 

De duminică, 16 mai, Italia renunţă la carantina pentru cetăţenii din Uniunea Europeană, spaţiul Schengen, Israel şi Regatul Unit.

Citeste si: Piața Constituției a fost luată cu asalt de zeci de tineri. Cum a arătat prima noapte fără restricții de circulație

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

În continuare, și în Statele Unite ale Americii, s-au luat noi măsuri de relaxare. Americanii vaccinați cu cele două doze pot sta fără mască de protecție și fără distanţare socială atât în aer liber, cât și în spații închise.

Italia relaxari turism
 

Noi relaxări în România

Masca de protecție în exterior nu va mai fi purtată, începând de sâmbătă, 15 mai.

De asemenea, a fost eliminată și carantina de noapte. 

„Se stabileşte programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi teraselor în intervalul orar 5-24. Se creează posibilitatea ca în spaţiile deschise competiţiile sportive să se poată desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24

de ore”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Citeste si: Barurile și cluburile se deschid de la 1 iunie? Explicațiile premierului Florin Cîțu

„Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi

de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore”, a afirmat Cîţu.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Până la ce oră vor rămâne deschise terasele? Răspunsul dat de Florin Cîțu

Fără restricții de circulație de noapte și măști în aer liber de la 15 mai

Bucureștiul intră în scenariul verde! Restaurantele și sălile de spectacol vor funcționa la interior la 50% din capacitate!

Alege un cuplu de miri și află cât va dura căsnicia ta!

Prodanca detonează bomba! A spus adevărul despre divorţ. Ce relaţie are cu Reghe

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Anamaria Prodan a vrut să îi împuște! Scene incredibile. „Hai să vedem”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies