Italianul care a fost în România, testat negativ de coronavirus

Cesare Emendatore, italianul care a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus, la scurt timp după ce se întorsese din România, pare să fie în curs de vindecare.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Italianul care a fost în România, testat negativ de coronavirus


In articol:

Cel mai recent test pentru temutul virus originar din China a ieșit negativ.

Știrea inițială

Un italian în vârstă de 71 de ani abia s-a întors în țara lui, după ce a stat  cinci zile în România săptămâna trecută. Bărbatul a fost depistat cu coronavirus. În momentul de față, el este spitalizat în orașul italian Rimini, potrivit Libertatea.

Italianul se numește Cesare Emendatore și este căsătorit cu o româncă, Alina Volintiru, în vârstă de 42 de ani. El a venit în vizită la partenera sa în Craiova, în perioada 18-22 februarie, timp în care a fost la rudele acesteia, la partide de vânătoare și la întâlniri de afaceri.

Citeste si: Testul care îți spune dacă ai luat coronavirusul! Toată lumea ar trebuie să îl facă

Citeste si: Coronavirus în România! Pacientul ar fi intrat și într-un focar de pestă porcină, în Gorj! EXCLUSIV

Citeste si: Prima imagine cu tânărul din Gorj infectat cu Coronavirus. Sergiu Sgurescu, transferat la Institutul Matei Balș din Capitală

Imediat după ce a plecat din România, bărbatul a început să acuze simptome de gripă și, după teste, s-a confirmat că este infectat cu virusul ucigaș.

Italianul care a fost în România, testat negativ de coronavirus

Italianul infectat cu coronavirus a fost în contact cu mai mulți români

Zilele petrecute în România de către Cesare Emendatore au fost pline cu întâlniri, atât cu rudele soției sale și alți prieteni. Până și doi medici care l-au tratat pe italian au intrat în carantină.

Autoritățile sanitare italiene îi au sub absorvație pe apropiații bărbatului infectat, familia și persoanle ecare l-au însoțit în călătorie.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate