
Simpaticul iranian, fost concurent la MasterChef, nu a renuntat la marea sa pasiune: gatitul. Mehrzad face showuri culinare, se implica in tot felul de proiecte si spune ca pregateste si multe alte surprize.
- Ce faci in prezent, in ce proiecte esti implicat?
Ma ocup de organizarea de show-uri si evenimente culinare in diverse locatii din Bucuresti, Ploiesti si in alte orase daca se solicita… mai exact team building-uri culinare, evenimente corporate, cursuri de gatit, petreceri tematice si petreceri private… in mare, daca ai un eveniment de organizat, eu ma pot ocup de partea de “food& beverage”
- Cum a fost 2014 pt tine?
2014 a fost un an plin pentru mine.
Am avut suisuri si coborasuri dar per total a fost un an bun daca pun in balanta ce a fost ok si ce n-a iesit cum imi doream. Pot spune ca am mai adaugat 1 an de experinta intensa in domeniul culinar si nu numai.
- Ce planuri ai pt 2015, proiecte noi?
Doua din planurile principale sunt sa extind proiectul cu organizarea evenimentelor si sa scot cartea de bucate la care lucrez de aprope 1 an. Legat de proiecte noi sunt in niste discutii, o sa vedem ce va iesi dar cu siguranta o sa am noi proiecte.
- De sarbatori ce ai de gand sa faci, de Craciun, Revelion?
Pai asa cum am spus mai sus in perioada 12-23 o sa fiu ocupat cu “Craciunul in bucate”. Craciunul o sa fac in familie si de revelion o sa fiu ocupat cu organizarea petrecerii de revelion la Hot Grill Studio.
- Cat de mult s-a schimbat mehrzad de acum fata de mehrzad de la mc sez1?
Asta cred ca ar fi fost o intrebare care era mai bine daca era adresata celor apropiati mie! Eu nu cred ca m-am schimbat ca persoana si caracter, dar cu siguranta pot spune ca au trecut
- Masterchef sau Hells kitchen, la ce show te uiti la tv?
Incerc sa ma uit la ambele show-uri cand sunt acasa… luni cand sunt ambele la tv, ma uit ba la una ba la alta, cu telecomanda in mana schimband la fiecare cateva minute!:) Mai bine zis cand imi displace ceva la unul schimb la celalalt si tot asa!:)
Ma uit la Masterchef ca imi aduc aminte de experienta mea si pentru ca il admir foarte mult pe Chef Hadean si imi place si de Chef Foa si ca mi se par interesante noile probe pe care noi nu le-am avut in sezonul 1.
La Hell’s Kitchen ma uit de dragul chefilor si sunt curios unde or sa se ajunga acesti concurenti care in mare parte nu sunt profesionisti? Eu stiind ca la Hell’s Kitchen ar trebuit teoretic sa participe bucatari profesionisti!
- Care este acum cea mai mare dorinta a tai in ceea ce priveste viata profesionala/ cariera?
Dorinta mea este sa fac parte dintr-un proiect gen o academie culinara, unde sa pot ajuta pasionatii de gatit sa invete sa ridice gatitul la rang de arta… dar asta probabil dupa multi ani de acum incolo, pentru ca mai am foarte multe de invatat si de experimentat.
- Care este, in viziunea ta, reteta succesului in bucatarie, exista asa ceva?
Cu siguranta reteta succesului exista si in bucatarie, din punctul meu de vedere trebuie sa fi perseverent, sa nu ti fie teama sa incerci si sa experimentezi… sa te documentezi, sa te informezi in afara de ceea ce inveti de la oameni care stiu bucatarie si sa fi constient ca mereu ai de invatat, de la oricine poti sa inveti si nu in ultimul rand trebuie sa faci totul cu dragoste si multa energie pozitiva.

CHINTESENTA:
BLAT:
- Biscuiti petit beurre- 250 g
- Unt- 250 g
COMPOZITIE:
- Crema de branza- 1 kg
- Smantana dulce (smantana de gatit)- 500 ml
- Oua- 5 bucati
- Zahar- 175 g
Dupa plac, putem adauga in compozitie si putina esenta de vanilie/lamaie sau 2-3 linguri de apa de trandafir!
SOS DE FRUCTE DE PADURE:
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
- Fructe de padure congelate- 200 g
- Zahar brun – 3-4 linguri
- Scortisoara baton – 1 bucati
- Anason stelat – 2 bucati
- Ienibahar boabe – 3 bucati
ALCHIMIA:
Prima data incalzim cuptorul, ne trebuie cuptorul preincalzit la 175 °C sau la foc mediu daca folosim cuptor cu foc!
Dupa care, zdrobim biscuitii manual (introducem biscuitii intr-o punga si zdrobim cu un sucitor) sau folosim robotul de bucatarie.
Temperam untul la bain-marie si amestecam bine cu biscuitii zdrobiti, pana avem o compozitie omogena.
In functie de ce fel de tava folosim, ungem tava sau folosim hartie de copt, adica daca folosim o tava cu fund detasabil, ungem tava cu unt si daca folosim o tava mai inalta, folosim hartie de copt, dupa care asezam compozitia de biscuiti si unt si intindem cu mana, pe toata suprafata tavii, un strat subtire de circa 5-7 mm.
Intr-un castron amestecam crema de branza, smantana de gatit, ouale, zaharul si esenta(daca folosim), cu ajutorul unui tel sau mixer batem ingredientele pana avem o compozitie omogena pe care o asezam peste stratul de biscuiti cu unt si il dam la cuptorul preincalzit, asa cum am mentionat mai sus, pentru 30-45 de minute (asta in functie de ce tava folosim si cat de inalt va fi compozitia cu branza).
Rezultatul: trebuie sa fie rumenita partea de sus si facuta in mijloc... de preferabil este sa aiba inaltimea de 3, maxim 4 cm.
Citeste si: Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!- stirilekanald.ro
SOSUL IL PREGATIM ASTFEL:
Intr-o craticioara punem fructele congelate pe foc mic, adaugam batonul de scortisoara, anasonul stelat si boabele de ienibahar si nu uitam sa amestecam din cand in cand. Dupa circa 10 minute adaugam si zaharul brun, amestecam din cand in cand pana se topeste zaharul si se mai ingroasa putin sosul.
Putem folosi sosul asa cu bucati mari de fructe de padure sau putem mixa cu ajutorul unui blender vertical.
Cand Cheesecake-ul e gata, il lasam la racit si cand se mai receste, il introducem in frigider pentru cel putin 5 ore.
Cheesecake-ul se serveste rece si cu sos de fructe de padure si o frunzulita de menta proaspata pentru decor.