Iubirile lui Brâncuși: Femeile care i-au marcat viața și opera

Brâncuși a găsit în grația femeilor o sursă sublimă de inspirație. Cele mai frumoase muze i-au completat viața și opera artistului român.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Iubirile lui Brâncuși: Femeile care i-au marcat viața și opera
Iubirile lui Brâncuși: Femeile care i-au marcat viața și opera


In articol:

Constantin Brâncuşi adora femeile: le curta, le atrăgea în universul artei sale și le transpunea frumusețea și grația în lucrările geniale cu care a uimit lumea. Obișnuia să se poarte foarte galant cu ele. "O femeie n-ai voie să o loveşti nici cu o floare", spunea artistul.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Femeile au influențat viața și opera marelui Brâncuși

Fără ele, ar fi fost un artist uriaș, desigur, dar incomplet. Fără ele, nu am fi admirat "Domnișoara Pogany", "Muza adormită" și alte capodopere care definesc creația lui Brâncuși.

În 1919, când i s-a cerut să retragă "Prinţesa X", lucrarea expusă la Grand Palais, criticii afirmând că aceasta seamănă cu un falus, Brâncuși a răspuns că e un omagiu adus femeii: "Statuia mea, înţelegeţi domnule, este femeia, sinteza însăşi a femeii. Cinci ani am lucrat şi am simplificat, am făcut materia să spună ceea ce nu se poate rosti. Şi ce este în fond femeia? Un zâmbet între dantele şi fard pe obraji? Nu asta este femeia!", a spus el.

Citește mai mult pe eva.ro


Citește și:

Medicul legist Cristian Stan a demontat toate miturile legate de COVID-19: „Scade dramatic capacitatea imună a plămânilor şi atunci...”

Român mort la muncă în Anglia, incinerat fără acordul familiei! Rudele au aflat abia după câteva săptămâni că nu mai au pe cine să îngroape și cenușa a fost aruncată

Pâinea neambalată, contaminată cu COVID-19! Cercetătorii lansează un avertisment pentru români

Roxana, o tânără de 19 ani din Suceava, a murit pe loc, zdrobită de o betonieră care circula neregulamentar, pe contrasens

Vești bune și pentru studenți! Ludovic Orban anunță că a fost alocată o sumă de bani și pentru tablete ce vor fi acordate studenților, pentru a fi prezenți la cursurile online

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies