WowNews logo WOWnews
Stories
Izul Greciei la tine in bucatarie! Cea mai usoara reteta de musaca greceasca!

Vedete

Izul Greciei la tine in bucatarie! Cea mai usoara reteta de musaca greceasca!

Dupa o portie din acest preparat, ti-o vei dori cu siguranta si pe a doua.

 

Iti trebuie:
500 g cartofi, 600 g vinete, 2 oua, 600 g rosii, 500 g carne tocata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 6 linguri cu ulei de masline, 300 ml lapte, 150 g cascaval, cimbru, sare, piper
Mod de preparare:
Spala vinetele si taie-le in felii pe lungime. Presara deasupra sare si lasa-le sa se scurga 15 minute, dupa care prajeste-le putin in ulei.
Curata cartofii, taie-i felii si fierbe-i 5 minute in apa cu un praf de sare. Separat, rumeneste putin carnea tocata.
Cand a scazut bine, adauga ceapa si usturoiul calit separat si rosiile oparite si decojite.
Potriveste gustul de sare, piper si cimbru si mai lasa pe foc 15 minute.Intr-o tava mai adanca asaza in straturi un rand de cartofi, unul de carne si unul de vinete. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
Asaza deasupra   cascavalul taiat felii. Acopera totul cu ouale batute bine cu laptele.
Lasa la cuptor aproximativ 40 de minute.
Bucatarul te invata:
Musacaua iese mai gustoasa cu cartofii si vinetele trase nitel in ulei.
Portii: 8
Preparare: 60 minute

Iti trebuie:

Citeste si: Care ar fi, de fapt, adevărul din spatele morții lui Tony și a Biankăi: „A fost ceva premeditat” Noi detalii ies la iveală- kanald.ro

500 g cartofi, 600 g vinete, 2 oua, 600 g rosii, 500 g carne tocata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 6 linguri cu ulei de masline, 300 ml lapte, 150 g cascaval, cimbru, sare, piper

Mod de preparare:

Spala vinetele si taie-le in felii pe lungime. Presara deasupra sare si lasa-le sa se scurga 15 minute, dupa care prajeste-le putin in ulei.
Curata cartofii, taie-i felii si fierbe-i 5 minute in apa cu un praf de sare.

Separat, rumeneste putin carnea tocata.
Cand a scazut bine, adauga ceapa si usturoiul calit separat si rosiile oparite si decojite.
Potriveste gustul de sare, piper si cimbru si mai lasa pe foc 15 minute. Intr-o tava mai adanca asaza in straturi un rand de cartofi, unul de carne si unul de vinete. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Asaza deasupra  cascavalul taiat felii. Acopera totul cu ouale batute bine cu laptele.
Lasa la cuptor aproximativ 40 de minute.

Bucatarul te invata:

Musacaua iese mai gustoasa cu cartofii si vinetele trase nitel in ulei.

Portii: 8
Preparare: 60 minute