Stiri

Joburi in Germania: oferte de munca pentru Germania

Cei interesati de joburi in Germania trebuie sa stie ca aceasta tara este a doua destinatie in care romanii vor sa plece la munca in strainatate, dupa Marea Britanie. Majoritatea posturilor vacante sunt in sectorul sanatatii, al constructiilor sau in cel alimentar.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Matei Vaihan


Joburi in Germania: oferte de munca pentru Germania
icon photo

Joburi in Germania. Forta de munca autohtona este deficitara

Angajatorii germani se confrunta cu mari dificultati in a ocupa locurile de munca vacante, in prezent acestia inregistrand la institutia publica zeci de mii de posturi vacante. Problema lipsei fortei de munca autohtone a devenit o problema serioasa la Berlin, in conditiile in care presa germana scria ca Guvernul  intentioneaza sa lanseze o campanie de angajare a tinerilor europeni din tari aflate in criza, pentru a preveni un deficit al fortei de munca. (vezi cat poti castiga ca taximetrist la Londra)

Joburi in Germania. Portalul european de recrutare contine 300.000 de oferte de munca in Germania

Pe de alta parte, angajatorii din Germania au inregistrat pe portalul de recrutare la nivel european EURES peste 300.000 de joburi pentru cetatenii din UE care vor sa lucreze intr-o companie germana. Portalul EURES ofera celor interesati, pe langa informatii despre conditiile de munca si costurile vietii din toate statele europene sau recomandari legislative din domeniul angajarilor, si cea mai bogata oferta de joburi vacante la nivel european. Orice angajator din oricare stat UE, care vrea sa recruteze angajati din alte state membre, fie posteaza anunturile pe EURES, asteptand sa fie contactat de cei in cautarea unui loc de munca, fie cauta el printre CV-urile depuse de solicitantii unui loc de munca in Uniune.

Joburi in Germania. Medicii, specialistii IT si muncitorii in constructii, cei mai solicitati

Portalul european care contine si anunturi de joburi in Germania nu este singurul intrument prin care iti poti gasi un loc de munca. Site-urile romanesti de recrutare vin si ele cu o oferta consistenta, in special pentru personal specializat in domeniul medical, specialisti IT sau lucratori in industria turismului si in constructii. Majoritatea ofertelor existente pe site-urile de recrutare sunt pentru medici, de toate specializarile, iar salariile oferite se incadreaza intre 3.000 si 5.000 de euro pe luna, in functie de specializare. Muncitorii calificati in constructii (tamplari, zidari, sudori, macaragii) isi pot gasi un job un Germania, pentru salarii cuprinse intre 1.000 si 1.600 de euro.

 

 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Ion Oncescu si Oltin Hurezeanu invart “Roata Norocului”! Azi, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Ion Oncescu si Oltin Hurezeanu invart “Roata Norocului”! Azi, de la ora 20:00, la Kanal D

Duminica, de la ora 20:00, Ion Oncescu si Oltin Hurezeanu sunt invitatii vedeta care vor invarti “Roata Norocului”, la Kanal D.

Titlu secțiune