Jocurile vechi ale copilăriei. Ce se jucau tinerii înainte și imediat după Revoluție

Iată care sunt cele mai frumoase jocuri ale copilăriei. Toți copiii se îndrăgostesc de ele.

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu

Iată care sunt cele mai frumoase jocuri ale copilăriei. Toți copiii se îndrăgostesc de ele.

Cu toți ne-am jucat când am fost copii, chiar dacă jocurile au fost diferite de la o generație la alta. Însă vă enumerăm un top al jocurilor pe care toate generațiile le-au jucat pentru că nu se demodează niciodată.


In articol:

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Am alcătuit un top al jocurilor pe care le-au jucat generațiile dinainte, dar și după revoluție.

Baba Oarba

Pentru acest joc trebuie trasat un spațiu delimitat din care jucătorii nu au voie să iasă. Unul dintre participanți este legat la ochi cu un fular și încearcă să-i prindă pe ceilalți. Cel legat la ochi trebuie să ghicească de fiecare dată numele celui pe care l-a prins pentru a câștiga jocul.

Citeste si: „Mâncătorul de femei” din Rădăuți, neînvins de autorități de un sfert de secol - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Ţară, ţară, vrem ostaşi!

Jocul acesta se joacă pe echipe formate din cel puţin 5-6 jucători. Membrii echipelor se ţin strâns de mâini şi se poziţionează faţă în faţă, la o distanţă de cel puţin 10 metri. Atunci când una dintre echipe strigă „țară, țară, vrem ostași!” cealaltă răspunde „pe cine?” Prima echipă numeşte un jucător, care trebuie să alerge spre echipa adversă şi să treacă printre doi adversari care se ţin de mână. În cazul în care mâinile se desfac, prima echipă câștigă un punct și poate lua în echipa sa pe unul dintre jucătorii de unde s-au desfăcut mâinile. Echipa câștigătoarea va fi aceea care va lua toți jucătorii.

Citeste si: Cele mai distractive lucruri pe care le poți face în timpul liber

1,2,3, la perete stop!

Un jucător stă cu fața la perete și strigă „123, la perete stop!”. După ce termină de rostit numele jocului, se întoarce cu fața spre jucători repede pentru a-i surprinde pe copiii care încă nu s-au oprit, în încercarea de a ajunge la zid, şi îi trimite înapoi la linia de start. Primul care atinge peretele fără a fi vazut în timp ce se mișcă o să câștige jocul și trece în locul celui care stă cu fața la perete.

Măgăruşul

Un joc foarte distractiv ce constă în pasarea mingii de la un jucător la altul, fără ca persoana din mijloc, „măgăruşul”, să o prindă sau să o atingă. Atunci când „măgărușul” prinde mingea, cel care a aruncat ajunge să treacă în mijloc.

Maţele încurcate

Acest joc neceșită mulți copii. Participanţii trebuie să se prindă de mâini şi să îşi încâlcească mâinile şi picioarele între ei. Unul sau doi jucători așteaptă cu fața la perete până când ceilalți se încearcă și după încearcă să descurce „mațele încurcate”.

Citeste si: Ghicitori amuzante pe care să le spui copiilor

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Loredana Chivu reacționează, după ce Oana Zăvoranu a jignit-o: „Pe Pepe îl știu, dar nu știu cine este fosta soție”

Alertă MAXIMĂ în magazinele din România! Produsul la care trebuie să fii extrem de atent, ca să nu iei COVID-19

Mircea Badea, jignire absolut șocantă la adresa Andreei Esca. Umilință fără precedent: ce a dezvăluit despre vedeta Pro Tv este extrem de jenant

Vecinii au amenințat-o cu moartea pe Vulpița! Soții Stegaru nu mai au liniște: ”Au zis că îmi rup picioarele”

S-a aflat de unde a fost adusă tânăra arsă din valiză. Ce au descoperit autoritățile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies