Jojo a ales numele fiicei sale: "Nu stiu daca v-am povestit vreodata..."

A mai ramas foarte putin timp pana cand Jojo, pe numele ei real Catalina Grama, isi va strange in brate fiica, iar in urma cu putin timp aceasta a ales numele pe care-l va purta micuta.

Distribuie pe:

Autor: T.S.

fara descriereA intrat in luna a noua a sarcinii, iar Jojo radiaza de fericire. Asteapta cu nerabdare sa-si stranga fetita la piept si a ales si numele pe care-l va purta fiica ei.

"La un moment dat am reusit sa alcatuiesc o lista scurta de nume dupa ce mi-ati scris o mare parte dintre voi si mi-ati povestit despre multe prenume minunate.
Si totusi numele ei nu se afla pe nicio lista.

Am trecut prin nenumarate altele si va marturisesc ca le-am pronuntat cu voce tare pe fiecare dintre ele, insa, desi frumoase toate, parea ca niciunul nu e cu adevarat potrivit pentru zanuta noastra scumpa.
Nu stiu daca v-am povestit vreodata cat de mult iubesc inceputurile. Si rasaritul soarelui. Asa a aparut si numele ei. Cu un rasarit. De fapt traducerea exacta din slava este “zori de zi”.

Am gasit povestea numelui ei legata de acel moment cand ziua se intrepatrunde cu noaptea inainte de rasarit. In mitologia slava, doua zeite (cunoscute drept aurorele) pazesc o zeitate care apare sub forma un leu cu aripi. Leul este inlantuit de steaua Polaris din constelatia Ursa Minor. Se credea ca daca lantul se va rupe, universul se va sfarsi in acel moment. Responsabile pentru paza lui sunt Steaua de Dimineata si Steaua de Seara.

Steaua de Dimineata, sau Zori de Zi este Zora.
Asa a inceput totul. Am citit numele si a rezonat puternic in mine. Si apoi am citit povestea. I-am spus lui taticului ei si el a simtit la fel. Si atunci am stiut.
Asadar, zanuta se va numi Zora. Zana Zorilor. Asa a fost sa fie.
Si va fi mereu steaua tuturor diminetilor noastre.
Zori de zi… te asteptam cu dragoste sa vii."
, a scris ea pe blogul personal in urma cu putin timp.

Jojo si Paul Ipate formeaza un cuplu de cativa ani, iar in urmatoarea perioada vor deveni parinti de fetita. Jojo mai are un baietel de cinci ani din casnicia anterioara.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate