Jurnalista Ioana Popescu s-a îmbolnăvit grav după Cernobîl! ”Cum să ai cancer de sân la 13 ani?”

Jurnalista Ioana Popescu s-a îmbolnăvit de cancer la sân doar 13 ani din cauza dezastrului de la Cernobîl.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Cunoscuta jurnalistă Ioana Popescu a dezvăluit că a trăit pe propria piele coșmarul de la Cernoîl, în sensul că a fost expusă radiațiilor care au ajuns deaspura Bucureștiului în 1986, după explozia reactorului. Rezultatul a fost unul teribil: la doar 13 ani, medicii au diagnosticat-o cu cancer la sân. De asemenea, mama ei s-a îmbolnăvit de cancer la ovare.

fara descriere

Avertizați de o necunoscută, pe stradă

“Mama venise mai devreme de la serviciu, de la Buftea. Nu i s-a spus de ce i se dă drumul mai repede! Și ca o mămică grijulie, ce s-a gândit ea: să mă scoată afară la plimbare. Nu țin minte eu tot din copilărie dar ziua aia o țin minte foarte bine pentru că zici că nu mișca niciun fir de iarbă și era foarte puțină lume afară. Mă plimbam cu mama de mânuță în parcul din fața blocului și apoi am mai mers noi așa printre blocuri.

Citeste si: Povestea care a impresionat întreaga lume. Cine este bărbatul îngropat pentru totdeauna sub reactorul 4 de la Cernobâl!

Citeste si: Catastrofa nucleara! Un nor radioactiv ar putea acoperi intreaga planeta

Citeste si: Viata incredibila a femeilor care locuiesc in satele parasite de langa Cernobil. Ce-au descoperit medicii dupa ce le-au facut analizele

fara descriere

La un moment dat o femeie a venit la mama în fugă și i-a zis ceva. Eu mă uitam la cerul uscat... Trageam bine în plămâni aerul cald. Mama m-a zmucit de mână și a zis că mergem acasă. Am fost pusă în baie și frecată cu buretele peste tot.... Apoi câteva zile nu am avut voie să ies afară la joacă. Apoi a trebuit să iau niște pastile... Asta se întâmpla în ‘86. Peste câțiva ani, la 13 ani, m-a durut pieptul... sânul... am fost la doctor... aveam cancer la sân. Și domnmul doctor a zis că de la Cernobîl. Că ăla l-a declanșat. Cum să ai cancer la sân la 13 ani?! Eram un copil. Am fost la domnul doctor Șaptefrati, mi-a scos tumora, mi-am revenit. Iar mama, Erika Octavia Negrescu a avut la ovare. Abia peste mai mulți ani și-a extirpat tot. A stat cu boala pe picioare ani și ani la filmări (a fost regizor secund și secreatară de platou) pentru că nu a avut timp de ea... Dar și ea e ok acum, și ea și-a revenit. Cam asta e cu Cernobîlul, departe de el fiind, dar aia care l-au trăit acolo?!”, a povestit Ioana Popescu pe contul ei de socializare.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate