Jurnalul Mădălinei Manole a fost scos la iveală! Rândurile scrise ea îţi vor rămâne întipărite în minte: „Am atâta nevoie”

Rândurile scrise de Mădălina Manole arată cât de sensibilă era artista.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

fara descriere
 
Mădlina Manole s-a sinucis cu Furadan în urmă cu aproape opt ani, dar moartea ei pare încă învăluită în mister. Căsătorită şi cu un copil mic pe care şi l-a dorit enorm, cântăreţa nu părea să aibă motive să-şi dorească să părăsească lumea celor vii. Aparenţele au fost înşelătoare, iar sufletul artista era măcinat de durere, aşa cum s-a aflat după ce au ieşit la iveală mai multe detalii din viaţa ei. 
 
Chiar jurnalul Mădăline arată faptul că, încă de când era doar o copilă, ea era diferită de cei din jur. Rândurile au fost publicate în anul 1992 în revista „Mihaela” şi republicate în Adevărul de Weekend după moartea ei. 
 
fara descriere
 
„Într-o zi de septembrie, în urmă cu 18 ani, grupe de copii zgomotoşi, chemaţi de clopoţelul de la intrarea şcolii generale nr. 6 din Ploieşti, năvăleau în clasă luându-şi în primire cărţile şi caietele care aşteptau frumos înşirate pe bănci. 
 
Printre copii, păşeşte în clasă I, o fetiţă slăbuţă că un fir de floare, stinghera, timidă, tăcută, puţin speriată. Hărmălaia din jur o face şi mai temătoare: cum o să se împace cu aceşti copii, cu aceşti „colegi" atât de gălăgioşi. Din aceste gânduri o scoate o anumită rumoare. 
 

 
 De câteva minute, doamnă profesoară strigă catalogul, dar fetiţă-prinsă în gândurile ei-vede-aude totul că prin vis. Copiii din jur, când îşi aud numele, se ridica şi strigă tare „Prezent!". Unii mai răspund la câteva întrebări. Acum, doamnă rosteşte numele fetiţei. Trebuie să-l repete de câteva ori până ea se trezeşte, se ridica şi spune „prezent!". „Nu te-aud, fetiţo! Tu n-ai limbă? Răspunde, te rog, mai tare!". Fetiţa repetă „prezent", dar cu aceeaşi voce sugrumată de timiditate. O timiditate de care ştia că nu va scăpa niciodată, pentru că s-a născut şi a crescut cu ea. „Ehei, faţă dragă", îi spune profesoară, „tu o să ai mari probleme cu vocea asta, din pricină timidităţii tale..." Dacă cei din jur o privesc cu zâmbete, făcând haz de ea, iată în faţă două fetiţe, Gabriela şi Milena, care îi transmit un semn de încurajare, de prietenie. „Chiar vom deveni prietene?", se întreabă fetiţă. „Vom vedea. Oricum, am atâta nevoie de prietenie!"”, a scris Mădălina în textul intitulat „Povestea unei fetiţe”
 
Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate