Klaus Iohannis, anunțul momentului despre deschiderea școlilor! "Majoritatea școlilor se vor redeschide..."

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat primele declarații despre întoarcerea în bănci a elevilor.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Cristiana


In articol:

Klaus Iohannis susține în aceste momente o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Șeful statului vorbește despre deschiderea școlilor, în contextul actual.

Klaus Iohannis, anunț despre deschiderea școlilor

Președintele României a anunțat faptul că începând cu cel de-al doilea semestru, din 8 februarie, elevii se vor întoarce în bănci.

Totodată, Klaus Iohannis a specificat faptul că această decizie va avea loc dacă pandemia evoluează aproximativ la fel cum a evoluat în ultimele săptămâni.

Citeste si:Klaus Iohannis, despre înghețarea salariilor bugetarilor: „Suntem în plină pandemie, suntem în criză economică”

Citeste si: Ce trebuie să ai în mașină iarna? Trusa completă a șoferului pentru o călătorie fără griji - libertatea.ro

Citeste si: Tichete cadou pentru cei vaccinaţi? Ce bonus ar putea primi angajaţii - bzi.ro

Klaus Iohannis, anunț despre deschiderea școlilor

"Începând din semestrul II, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evidend în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Se revine practic la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În acest fel, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la grădiniță și la școală copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar

și copiii din clasele terminale. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la grădiniță și școală copiii de grădiniță și de ciclul primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Atunci când se ajunge la o rată de infectare peste 6 localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se trece în online. Aceste sunt concluziile principale", a spus Iohannis.

În ceea ce privește universitățile, Iohannis a specificat faptul că fiecare universitate are specificul ei și că decizia va fi luată la nivelul acestora. 

"Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități având în vedere autonomia universitară, însă evident dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcționează și preuniversitarul", a explicat președintele.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

LIVE VIDEO. Klaus Iohannis, prima conferință de presă din noul an: „Mă voi vaccina public pe 15 ianuarie”

Klaus Iohannis, mesaj pentru români de Anul Nou! Ce a spus președintele României despre întoarcerea la normalitate

Ce s-a ales acum de fondatorul jocului Caritas. A fost unul dintre cei mai bogați români

Dana Budeanu dă de pământ cu președintele României

SCANDAL imens în România privind pașaportul de vaccinare anti-COVID! Este sau nu discriminare? Ce va decide UE

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Turism COVID-19. Statul în care merg vârstnicii pentru a se vaccina „la liber”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies