Klaus Iohannis, declarație dură în cazul crimelor de la Caracal: "Slugi și oameni incapabili"

Președintele Klaus Iohannis consideră că principalii vinovați în cazul crimelor de la Caracal sunt cei aflați la conducerea instituțiilor statului.

Distribuie pe:

fara descriere

După ședința CSAT de marți, convocată în urma crimelor de la Caracal, Iohannis a făcut primele declarații. Președintele României precizează că de vină pentru această tragedie sunt modificările aduse legilor justiției, dar și erorile fundamentale care nu au asigurat principalul drept constituțional: dreptul la viață.

„Această dramă arată unde este dus statul cu instituțiile lui atunci când pe primul loc sunt puse salvarea și protejarea infractorilor și când deschiderea porților închisorilor devine grija decidenților politici. Modificările aduse legilor Justiției, valul de pensionări din sistemul de ordine publică și siguranță națională, recursul compensatoriu, toate au generat grave vulnerabilități la adresa securității naționale, cu efecte din cele mai dramatice.", declară Klaus Iohannis.

Schimbările din Guvern produse în ultimii ani au produs o ineficientizare a sistemului.

"Am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți în funcție. Au pus în funcții slugi și oameni incapabili. Corupția și incompetența distrug statul.", a mai precizat președintele. 

Citeste si: Stenograma integrală a convorbirii dintre Alexandra şi operatorii 112: „Dar de unde îl cunoşti tu pe el? Ia spune-mi...“

Citeste si: Gestul șocant făcut de un bărbat din Timișoara! Și-a cusut buzele cu sârmă de frica unor cămătari - Ce au aflat polițiștii

Citeste si: Actrița Florina Cercel a ținut secretă boala de care suferea! ”Nu știau că e bolnavă” 

fara descriere

De altfel, Iohannis le-a cerut tuturor instituțiilor responsabile să prezinte în CSAT o anchetă care să cuprindă toate datele privind cele două crime. Cei care nu și-au îndeplinit datoria trebuie eliminați din sistem.
"Datele prezentate în rapoarte prezintă o serie de deficiențe grave, dintre care amintesc întârzieri nejustificate în declanșarea investigațiilor. Este obligatorie eliminarea din sistem a celor care nu-și fac această datorie. Din analiza în CSAT s-a demonstart că instituțiile în urma unui șir de erori fundamentale nu au reușit să asigure dreptul la viață. M-am consultat cu specialiștii. Nu am atribuții decât în CSAT. Dar voi transmite soluții pentru ca astfel de situații să fie prevenite.
Până la sfârșitul lunii august am cerut guvernului soluții, ca să nu mai existe acțiuni criminale ale guvernului. De asemenea am solicitat Guvernului să analizeze în regim de urgență legislația actuală în cazul infracțiunilor grave și foarte grave”, a declarat președintele României.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate