Klaus Iohannis, declarații de ultima oră pentru elevi și profesori: "Școlile din comunitățile dezavantajate..."

Klaus Iohannis, președintele României,. declarații de ultimul moment pentru elevi și profesori.

Klaus Iohannis, declarații de ultima oră pentru elevi și profesori: "Școlile din comunitățile dezavantajate..."
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

În cadrul unei conferințe, Klaus Iohannis, a prezentat, miercuri, beneficiile Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Programul România Educată va beneficia de o finațare substanțială de circa 4 miliarde de euro. 

Klaus Iohannis, declarații despre PNRR

În continuare, președintele României a mai adăugat că școlile și comunitățile dezavantajate vor beneficia de noi măsuri de sprijin și servicii suplimentare.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre siguranța vaccinului AstraZeneca. Președintele României face un apel către români: „Să rămânem vigilenți!”

"PNRR este o oportunitate extraordinară și pentru sistemul de educație din România. Programul România Educată va beneficia de o finanțare substanțială de circa 4 miliarde de euro. Vom avea astfel, școli sigure curate cu dotări moderne și laboratoare, dar vom investi și într-o rețea de școli verzi eficient energetic și adaptate provocărilor climatice. Totodată vom investi în dezvolarea sistemelor de educaţie timpurie dar şi pregătirea specialiştilor în meseriile viitorului prin investiţii în învăţâmântul dual.

Klaus Iohannis, declarații de ultima oră pentru elevi și profesori: "Școlile din comunitățile dezavantajate..."

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Școlile din comunitățile dezavantajate vor beneficia de noi măsuri de sprijin și servicii suplimentare pentru că educația din România nu își mai permite să piardă niciun copil.

Digitalizarea va fi o parte importantă în educație iar accentul se va pune pe două componente formarea competenţelor digitale și asigurarea resurselor educaționale digitale.

Elevii, studenții și cadrele didactice, trebuie să fie pregătiți și sprijiniți să acceseze aceste instrumente digitale. Ne propunem să investim în acest demers 780 de milioane de euro", a mai spus Klaus Iohannis.

În continuare, Klaus Iohannis a mai vorbit și despre numărul de cazuri crescut din ultima perioadă pe teritoriul țării noastre.

Citeste si: România ar putea ajunge la 10.000 de cazuri pe zi? Explicațiile lui Raed Arafat: „Nu pot exclude...”

 

"Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creştere.Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că numărul persoanelor vaccinate creşte de la o zi la alta. Situaţia este încă sub control, dar lucruriile pot evolua rapid negativ.

Şansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape şi nu putem renunţa la prudenţă chiar acum. Singurele măsuri care au dat roade sunt măsurile restrictive şi imunizarea unui număr semnificativ de populaţie. Până când vom atinge imunitatea de grup va trebui să luăm măsuri punctuale, aplicate, acolo unde situaţia epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale. Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi!", a mai adăugat Iohannis.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florin Cîțu ar fi cerut demisia lui Vlad Voiculescu! Ministrul Sănătății, acuzat că a făcut ”stat în stat” în Guvern! SURSE

Model de declarație pe propria răspundere pe timp de noapte

73 de noi cabinete de vaccinare pentru vaccinul produs de compania Moderna

Zi importantă pentru Tauri, Scorpioni și alte 6 zodii. Vor primi o lecție esențială pentru viață AZI

Doliu uriaș în POLITICA din România! A murit cel mai prezent politician din țară

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea întâmpla

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies