Klaus Iohannis: Din 15 mai, ieșim din case fără declarație. Măștile de protecție devin obligatorii

Vin primele veşti bune după ce, de mai bine de o lună, am renunţat la viaţa noastră de zi cu zi. Nu mai este mult până când totul va reveni la normal.

Distribuie pe:

Iohannis: Din 15 mai, ieșim din case fără declarație

Dacă în următoarele 24 de zile vom respecta în continuare regulile şi nu vom ieşi din casă decât dacă este strict necesar, atunci, luna mai ne va găsi mai liberi. Este promisiunea făcută românilor chiar de preşedintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Coronavirus în Marea Britanie - 759 de noi decese; în total, bilanţul victimelor a ajuns la 18.100

”Aşa vom arăta după 15 mai în spaţiile publice închise şi atunci când folosim transportul public în comun”, a afirmat preşedintele la începutul declaraţiei, purtând masca de protecţie, după care a renunţat la ea, pentru a putea fi auzit mai bine.

”Am avut o nouă întâlnire cu premierul şi un grup de miniştri şi consilieri. Este vorba de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecţia populaţiei. Vom avea în scurt timp un plan detaliat pe care îl vom prezenta public. Una dintre măsuri este cea cu masca de protecţie. Astfel, am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun. Poate renunţăm la purtarea măştii la anul. O a doua măsură pe care am decis-o este una care va bucura mulţi români. După data de 15 mai vom renunţa la restrângerile de circulaţie individuale”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Traian Băsescu, despre pandemia de coronavirus: Nimic nu va mai fi la fel!

El a precizat, însă, că pe durata stării de urgenţă, rămân valabile toate măsurile şi restricţiile existente.

”Până în 15 mai staţi acasă, toate restricţiile rămân în vigoare. După 15 mai vom putea să ne mişcăm mai liber, însă viaţa nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare în paşi, care activitate când poate să înceapă. O activitate importantă este activitatea şcolară şi vom elabora un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală. Planul va fi prezentat public când e elaborat cu toate detaliile aferente”, a afirmat preşedintele.

Citeste si: Conspirație la nivel mondial sau o alegere corectă? Noi restricții pentru oameni. Anunț oficial

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate