Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun pentru construirea unui sistem de sănătate puternic în UE

Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit, într-o discuţie telefonică, omologului său francez Emmanuel Macron pentru ajutorul Franţei în repatrierea românilor aflaţi în state din afara Uniunii Europene.

Autor: A.B.G.

In articol:

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun
Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun

Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit, într-o discuţie telefonică, omologului său francez Emmanuel Macron pentru ajutorul Franţei în repatrierea românilor aflaţi în state din afara Uniunii Europene, în contextul pandemiei de coronavirus. Iohannis a arătat necesitatea unui răspuns european solid, organizat şi solidar la nivelul Uniunii Europene, subliniind că trebuie să acţionăm în comun pentru a construi un sistem de sănătate

puternic şi sustenabil la nivelul Uniunii Europene

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe, într-o convorbire telefonică avută joi cu preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate, pe fondul crizei provocate de răspândirea la nivel global a noului coronavirus, care afectează deopotrivă Franţa şi România, arătând că ţara noastră este deplin solidară cu poporul francez în aceste momente dificile.

Citeste si: Cum se vor efectua deplasările în afara localității după 15 mai?! Anunțul făcut de Ludovic Orban

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun
Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun

Citeste si: Culiță Sterp și logodnica lui, fotografie de excepție împreună: „Faină”. Cât de bine le stă celor doi împreună- kanald.ro

Citeste si: Sâmbăta Morților 2023. Când sunt Moșii de iarnă și ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare?- stirilekanald.ro

"Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat convingerea că România şi Franţa vor depăşi această criză şi vor putea să-şi reconstruiască economiile naţionale în beneficiul cetăţenilor din cele două state.

Preşedintele României a subliniat caracterul special, istoric, al relaţiilor franco-române, fundamentate pe Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări, care a fost reconfirmat la cel mai înalt nivel prin semnarea, în noiembrie 2018, a Declaraţiei Politice dintre România şi Franţa", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun pentru construirea unui sistem de sănătate puternic în UE

Klaus Iohannis a mulţumit Franţei pentru ajutorul oferit în repatrierea cetăţenilor români aflaţi în state din afara Uniunii Europene.

Citeste si: Specialistul care a provocat renumărarea voturilor de la europarlamentare face praf ideea de pandemie de coronavirus! ”Pericolul Covid-19 este exagerat grotesc”

De asemenea, el a prezentat omologului său măsurile luate de ţara noastră pentru identificarea şi tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că în România numărul persoanelor infectate şi al celor care au decedat este încă în creştere şi că, potrivit experţilor, în ţara noastră încă nu s-a atins vârful epidemiei.

Citeste si: „Îmi doresc copilul, indiferent că noi suntem împreună sau nu.” Ramona Olaru, declarații despre sarcină, la scurt timp după ce a anunțat că este o femeie singură- kfetele.ro

Citeste si: Prognoza meteo până la începutul lunii martie: Când vom scăpa de frig?- radioimpuls.ro

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun
Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun

"Totodată, Preşedintele României s-a referit la importanta comunitate românească din Franţa, ai cărei membri au dovedit solidaritate cu poporul francez. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat implicarea în eforturile de combatere a epidemiei de COVID-19 în Franţa a unui număr semnificativ de cadre medicale aparţinând comunităţii româneşti. Preşedintele României a evidenţiat necesitatea unui răspuns european solid, organizat şi solidar la nivelul Uniunii Europe. În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că trebuie să acţionăm în comun pentru a construi un sistem de sănătate puternic şi sustenabil la nivelul Uniunii Europene", a arătat sursa citată.

Citeste si: Cazul Ținutului Secuiesc explodează. Gesturi provocatoare și sfidătoare de la Budapesta

În ceea ce priveşte măsurile luate la nivel european cu privire la relansarea economiilor statelor membre, Iohannis a arătat că aşteaptă cu interes propunerile pe care Comisia Europeană urmează să le facă în perioada următoare cu privire la viitorul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi la Fondul de redresare economică.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Petrecere într-o localitate din Argeș, în plină pandemie. Invitatul special a fost chiar primarul

Marcel Ciolacu, atac tranșant la adresa lui Klaus Iohannis: „Vadim trăiește și e președintele României!”

Adevarul istoric transpus in serialul „Familia Medici – Conducatorii Florentei”, difuzat de Kanal D

„Spune-mi dacă ești pe undeva, pe aici”. Un bărbat din Turcia își caută cu disperare mama, printre ruinele lăsate în urmă de cutremure

Sâmbăta Morților 2023. Când sunt Moșii de iarnă și ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare?

„Comunicăm destul de rar.” Lucian Viziru, despre cearta cu Augustin

Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies