Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun pentru construirea unui sistem de sănătate puternic în UE

Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit, într-o discuţie telefonică, omologului său francez Emmanuel Macron pentru ajutorul Franţei în repatrierea românilor aflaţi în state din afara Uniunii Europene.

Autor: A.B.G.

In articol:

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun
Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun

Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit, într-o discuţie telefonică, omologului său francez Emmanuel Macron pentru ajutorul Franţei în repatrierea românilor aflaţi în state din afara Uniunii Europene, în contextul pandemiei de coronavirus. Iohannis a arătat necesitatea unui răspuns european solid, organizat şi solidar la nivelul Uniunii Europene, subliniind că trebuie să acţionăm în comun pentru a construi un sistem de sănătate

puternic şi sustenabil la nivelul Uniunii Europene

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe, într-o convorbire telefonică avută joi cu preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate, pe fondul crizei provocate de răspândirea la nivel global a noului coronavirus, care afectează deopotrivă Franţa şi România, arătând că ţara noastră este deplin solidară cu poporul francez în aceste momente dificile.

Citeste si: Cum se vor efectua deplasările în afara localității după 15 mai?! Anunțul făcut de Ludovic Orban

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun
Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun

Citeste si: “Crucea este crăpată.” Ileana Ciuculete ar putea fi deshumată la 7 ani de la decesul ei. Motivul pentru care copiii ei vor acest lucru- kfetele.ro

Citeste si: Vestea cruntă despre VIOREL Lis! Din păcate, e adevărat. Oana Lis a confirmat- bzi.ro

"Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat convingerea că România şi Franţa vor depăşi această criză şi vor putea să-şi reconstruiască economiile naţionale în beneficiul cetăţenilor din cele două state.

Preşedintele României a subliniat caracterul special, istoric, al relaţiilor franco-române, fundamentate pe Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări, care a fost reconfirmat la cel mai înalt nivel prin semnarea, în noiembrie 2018, a Declaraţiei Politice dintre România şi Franţa", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun pentru construirea unui sistem de sănătate puternic în UE

Klaus Iohannis a mulţumit Franţei pentru ajutorul oferit în repatrierea cetăţenilor români aflaţi în state din afara Uniunii Europene.

Citeste si: Specialistul care a provocat renumărarea voturilor de la europarlamentare face praf ideea de pandemie de coronavirus! ”Pericolul Covid-19 este exagerat grotesc”

De asemenea, el a prezentat omologului său măsurile luate de ţara noastră pentru identificarea şi tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că în România numărul persoanelor infectate şi al celor care au decedat este încă în creştere şi că, potrivit experţilor, în ţara noastră încă nu s-a atins vârful epidemiei.

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun
Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun

"Totodată, Preşedintele României s-a referit la importanta comunitate românească din Franţa, ai cărei membri au dovedit solidaritate cu poporul francez. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat implicarea în eforturile de combatere a epidemiei de COVID-19 în Franţa a unui număr semnificativ de cadre medicale aparţinând comunităţii româneşti. Preşedintele României a evidenţiat necesitatea unui răspuns european solid, organizat şi solidar la nivelul Uniunii Europe. În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că trebuie să acţionăm în comun pentru a construi un sistem de sănătate puternic şi sustenabil la nivelul Uniunii Europene", a arătat sursa citată.

Citeste si: Cazul Ținutului Secuiesc explodează. Gesturi provocatoare și sfidătoare de la Budapesta

În ceea ce priveşte măsurile luate la nivel european cu privire la relansarea economiilor statelor membre, Iohannis a arătat că aşteaptă cu interes propunerile pe care Comisia Europeană urmează să le facă în perioada următoare cu privire la viitorul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi la Fondul de redresare economică.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Petrecere într-o localitate din Argeș, în plină pandemie. Invitatul special a fost chiar primarul

Marcel Ciolacu, atac tranșant la adresa lui Klaus Iohannis: „Vadim trăiește și e președintele României!”

Adevarul istoric transpus in serialul „Familia Medici – Conducatorii Florentei”, difuzat de Kanal D

7 zodii cu succes incredibil la bani începând de mâine

Vladimir Putin a TRIMIS TANCURILE! Cutremur la nivel european. Decizia momentului de la Kremlin

„Cele mai frumoase poze pe care mi le-a făcut vreodată.” Lia Bugnar, adevărul despre despărțirea de Anghel Damian

Alertă pentru toate mamele! Se SCHIMBĂ LEGEA!

Lovitură pentru Portugalia – Ronaldo amenință că pleacă de la Cupa Mondială – Doi jucători au părăsit deja Qatarul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies