
Nu se stie cum s-a infectat cu virusul hepatic, Denisa. Unii spun ca de la cosmetica, dar nu se stie exact. In urma cu cateva saptamani, mama artistei a povestit ce i-au precizat medicii despre evolutia neasteptata a virusului. “Boala a devenit violenta, a sarit peste multi pasi. Virusul a luat-o razna din cauza chistului (n.r. ovarian). Un chist ovarian si o hepatita B au dus la boala Denisei.
Nu au mai fost aceste stadii, poate ar fi ajutat-o. Cancerul i-a dat dureri de burta, a crezut ca provin de la chist, nu si-a dat seama”, a spus mama Denisei Raducu pentru Kanal D, in urma cu ceva timp.
Si boala Patriciei, fiica lui Marius Teicu s-a declansat tot de la un virus.
Ea a povestit in urma cu cateva luni, intr-o emisiune tv, ca s-a dus la medic pentru ca ii aparusera niste pete pe mana, despre care a crezut ca sunt efectul unor alergii. “Am mers la dermatologie si acolo au descoperit ca am tuberculoza. Nu aveam niciun simptom. Si-au pus intrebari: de ce tuberculoza?, ca insemna ca imunitatea e la pamant. Am facut analize si am fost descoperita cu un retrovirus, HTLV”, spunea Patricia Teicu Radulescu.Ei bine, acest virus a evoluat in leucemie, iar in urma cu o zi, fiica lui Marius Teicu a murit.
Prof dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institului “Matei Bals”, a explicat la Antena 3 de ce virus a suferit tanara.
”Este un virus cunoscut din anii 80, alaturi de acest HTLV 1 este si HTLV 2 si virusul care determina SIDA, adica HIV-ul. HTLV 1 si 2 au fost asociate, de-a lungul timpului, cu limfoame cutanate, care pot fi confundate cu o alergie. Sunt multe persoane infectate cu aceste virusuri si care, toata viata lor, nu ajung sa dezvolte niciun fel de patologie de tip leucemic sau limfom. Este bine de stiut ca aceste infectii se pot depista si monitoriza in timp. Exista si o terapie specifica impotriva acestor virusuri, dar inca nu si-a dovedit utilitatea semnificativa cand o leucemie se declanseaza. Oricine se poate infecta cu aceste virusuri daca are o viata dezordonata, adica virusul se transmite prin sange, droguri administrate intravenos, prin contact sexual neprotejat. Sunt cazuri rare”, a declarat prof. Streinu Cercel.