kanald.ro
Diverse
Leguma care concurează cu prăjiturile la numărul de calorii. Românii aleg să o consume cel mai des în post, fără să știe cât de mult îngrașă
Iată leguma pe care oamenii o consumă în perioada postului, dar care îngrașă la fel de mult ca o prăjitură.
În perioada postului, oamenii renunță la consumul de carne, ouă și produse lactate, alegând să mănânce cât mai multe legume și alimente ce nu conțin proteină animală. Însă, una dintre cele mai consumate legume în această perioadă este și cea care îngrașă foarte mult, lucru pe care mulți dintre oameni nu îl cunosc.
Leguma care îngrașă la fel de mult ca o prăjitură
Prăjiturile sunt considerate preparatele care aduc cele mai multe kilograme în plus, însă există chiar și legume care, consumate în exces, pot îngrășa la fel de mult ca dulciurile. Este vorba despre fasolea boabe, leguma cea mai consumată pe timpul postului, dar ale căror proprietăți nu sunt cunoscute de majoritatea persoanelor.
Despre fasolea boabe specialiștii spun că, deși are în compoziția ei substanțe cu proprietăți benefice pentru consumatori, aceasta are un conținut extrem de mare de calorii, dar și de vitamina B. Mai mult, în fasole se mai găsește și molibden, un mineral ce este și în corpul uman, dar în cantități foarte mici. În plus, leguma mai conține vitaminele C, E și K, arată romaniatv.net.
De asemenea, într-o sută de grame de fasole se regăsesc 303 calorii, reprezentând 15.15% din cele 2.000 pe care nutriționiștii le recomandă pentru consumul zilnic. Așadar, persoanele care mănâncă fasole, mai ales în perioada postului, trebuie să fie foarte atente la cantitatea pe care o consumă, căci exagerările cu acest aliment pot duce la adăugarea multor kilograme în plus.
Citește și: Ce fructe şi legume de toamnă trebuie să adaugi în dieta ta zilnică. Vezi cum îți poți lua doza de sănătate
Imagine cu caracter ilustrativ
Cele mai sănătoase tipuri de fasole
Fasolea este împărțită în mai multe categorii, existând o varietate largă de tipuri de fasole, printre care: fasolea albă, fasolea neagră, fasolea roșie, fasolea pintară, lima, azuki, cannellini și mung. Dintre acestea, însă, jumătate sunt considerate cele mai sănătoase tipuri de fasole, care aduc multe beneficii consumatorilor, din punct de vedere al sănătății:
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro
- Fasolea Neagră, bogată în fibre și proteine, are un conținut ridicat de fier. De asemenea, acest tip de fasole conține o cantitate mai mică de grăsimi și este o sursă bună de minerale, precum potasiu și magneziu.
- Fasolea Albă este bogată în proteine, fibre, dar și carbohidrați.
- Fasolea Roșie, la fel ca cea albă, conține proteine, carbohidrați, dar și vitamina B9 și potasiu, fiind o sursă excelentă de fibre.
- Fasolea pintară, pe lângă savoarea pe care o oferă felurilor de mâncare, are un conținut crescut de proteine, fibre și fier, arată topingrediente.com.