
kanald.ro
Imagine cu caracter ilustrativ
Diverse
Iată leguma pe care oamenii o consumă în perioada postului, dar care îngrașă la fel de mult ca o prăjitură.
În perioada postului, oamenii renunță la consumul de carne, ouă și produse lactate, alegând să mănânce cât mai multe legume și alimente ce nu conțin proteină animală. Însă, una dintre cele mai consumate legume în această perioadă este și cea care îngrașă foarte mult, lucru pe care mulți dintre oameni nu îl cunosc.
Prăjiturile sunt considerate preparatele care aduc cele mai multe kilograme în plus, însă există chiar și legume care, consumate în exces, pot îngrășa la fel de mult ca dulciurile.
Despre fasolea boabe specialiștii spun că, deși are în compoziția ei substanțe cu proprietăți benefice pentru consumatori, aceasta are un conținut extrem de mare de calorii, dar și de vitamina B.
De asemenea, într-o sută de grame de fasole se regăsesc 303 calorii, reprezentând 15.15% din cele 2.000 pe care nutriționiștii le recomandă pentru consumul zilnic. Așadar, persoanele care mănâncă fasole, mai ales în perioada postului, trebuie să fie foarte atente la cantitatea pe care o consumă, căci exagerările cu acest aliment pot duce la adăugarea multor kilograme în plus.
Citește și: Ce fructe şi legume de toamnă trebuie să adaugi în dieta ta zilnică. Vezi cum îți poți lua doza de sănătate
Imagine cu caracter ilustrativ
Fasolea este împărțită în mai multe categorii, existând o varietate largă de tipuri de fasole, printre care: fasolea albă, fasolea neagră, fasolea roșie, fasolea pintară, lima, azuki, cannellini și mung. Dintre acestea, însă, jumătate sunt considerate cele mai sănătoase tipuri de fasole, care aduc multe beneficii consumatorilor, din punct de vedere al sănătății: