Leo de la Strehaia, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală

Leo de la Strehaia și-a aflat pedeapsa! Ion Stelică Mihai a fost condamnat la închisoare cu executare!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ion Stelică Mihai, zis și Leo de la Strehaia, a fost condamnat, miercuri, la închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală. Conform informațiilor făcute publice de Curtea de Apel București, Leo de la Strehaia urmează să ispășească o pedeapsă de doi ani și jumătate cu executare, în regim de detenție. 

Citeste si: Leo de la Strehaia, a doua condamnare cu închisoarea într-o lună! ”Prințul țiganilor” a dat o lovitură ca-n filmele cu gangsteri, dar a fost prins! EXCLUSIV

Faptele se prescriu pe 2 octombrie 2021, prin urmare judecătorii încearcă să dea un verdict definitiv până atunci. Tribunalul București, în primă instanță, pe 27 iulie 2021, i-a condamnat pe Leo de la Strehaia, mama lui, Maria Mihai (Patroana), fratele vitreg, Ioan Mihai zis Mex, și vărul, Gheorghe Gheorghe, la câte 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscal. Mai precis, aceștia au fost acuzați de tentativă la stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor și complicitate la această tentativă.

Citeste si: Leo de la Strehaia, în corzi! Dana Criminala a băgat divorț pentru a doua oară în același an! EXCLUSIV

Citeste si: Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. „Ne-am certat de la..."- bzi.ro

În septembrie 2021, Leo de la Strehaia a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru înșelăciune într-un alt dosar penal, iar fiul lui, la un an și două luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Leo de la Strehaia

Leo de la Strehaia

[Sursa foto: Facebook]

Decizia Curții de Apel București

”În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpata MIHAI MARIA la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de

către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.48 alin.1 în ref. la art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr.55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal.

Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatei prin sentinţa penală apelată.

III. În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul MIHAI IOAN la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.48 alin.1 în ref. la art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr.55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal. Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată. Constată că inculpatul este deţinut în executarea unei pedepse aplicate în altă cauză. IV.

În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul GHEORGHE GHEORGHE la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.48 alin.1 în ref. la art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr.55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal. Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată. V. În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul DUMITRA IONUŢ la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.48 alin.1 în ref. la art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr.55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal”.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

4 ani de la moartea actriței Cristina Stamate. Ce mesaje au transmis foștii ei colegi de scenă

Adrian Corduneanu a pus ochii pe mașina lui Cristiano Ronaldo! ”Încă puțin și îmi vine motanul”!

Maurice Munteanu, anunțul care le-a bulversat pe concurentele de la ”Bravo, ai stil! Celebrities”. Până și Ilinca Vandici a rămas uimită

Horoscop decembrie 2021 pentru toate zodiile: bani, dragoste si sanatate

Certificatul verde se schimbă din temelii! Alexandru Rafila aruncă bomba. Se modifică totul

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Varianta Omicron îngrozește lumea științei. Noua tulpină este de 5 ori mai infecțioasă decât Delta

Ilie Năstase a recunoscut: S-a infectat cu COVID-19! Cum se simte acum fostul lider mondial

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies