Leo de la Strehaia nu dă doi bani pe pesta porcină! Şi-a făcut de cap cu un mistreţ de 450 de kilograme

Leo de la Strehaia face ce face şi reuşeşte să şocheze pe toată lumea. Iar acum, ”Prinţul Ţiganilor” a ”comis-o” în stilu-I caracteristic, el ignorând, fără nicio remuşcare, ”nebunia” pestei porcine africane.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu

fara descriere

Mai exact, de curând, controversatul Leo de la Strehaia a avut poftă de o ”pomană a porcului”. Doar că el nu s-a mulţumit cu vreun purceluş obişnuit, ci a preferat unul suficient de mare pentru a-i satisface… orgoliul.

”Dragi prieteni, la noi, la ţigani, se taie porcul cu mult timp înainte de Crăciun! Aşa că ne-am luptat cu un porc mistreţ de peste 450 kg! Eu, nepoţica mea, Albina, şi cuscrul Mex”, a anunţat, zilele trecute, Leo de la Strehaia. Şi, mai mult decât atât, după ce au sacrificat animalul care cântărea aproape jumătate de tonă, cu toţii şi-au făcut poze alături de porcul cu pricina, încântaţi din cale afară de cele petrecute şi fără să îşi facă vreo problemă cu privire la ideea că ”bestia” ar putea fi bolnavă de pestă porcină şi că, intrând în contact cu ea, ar putea să devină, prin haine, purtători ai virusului care a dat peste cap industria alimentară din România.
Culmea, Leo de la Strehaia ar trebui să evite carnea de porc şi din motive medicale, problemele lui cardiace din ultima perioadă făcându-i pe medici să îi interzică grăsimea şi mâncărurile grele, el ajungând, în ultimii ani, de mai multe ori la spital din cauza aceasta.

Pesta porcina a făcut ravagii în România

Epidemia de pestă porcină africană face ravagii la nivel naţional, producând o gaură în bugetul statului de peste 42 de milioane de euro. Ultimul bilanţ al epidemiei de pestă porcină africană (PPA), comunicat săptămâna trecută ANSVSA, arată că sunt afectate 276 de localităţi din 17 judeţe, cauza epidemiei provenind, conform datelor oficiale, de la porcii mistreţi . Numărul focarelor a crescut la 1.062 (dintre care 15 în exploataţii comerciale). În total, până acum, au fost eliminaţi 356.144 de porci afectaţi de boală. Până la data de 1 noiembrie au fost despăgubiţi 7.785 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 189.184.220 de lei, adică peste 42 de milioane de euro. 
Conform explicaţiilor oficiale, la răspândirea pestei porcine africane, de cele mai multe ori a fost vorba şi de neglijenţa oamenilor, aceştia intrând în contact cu animalele bolnave şi transmiţând, pri haine, virusul în alte zone. Important de precizat este însă că pesta porcină africană nu afectează omul.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate