Libere pentru românii care se vaccinează împotriva Covid-19! Proiectul, aprobat în Parlament

Proiectul care vizează zile libere pentru românii care se imunizează a fost aprobat de Camera Deputaților.

coronavirus
Zile libere pentru românii care urmează să se vaccineze împotriva Covid-19 [Sursa foto: PixaBay]
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Proiectul de lege prin care persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită, pentru fiecare doză de vaccin, a fost adoptată de Camera Deputaților. Aceste zile libere nu se includ în durata concediului de odihnă și se aplică atât angajaților din mediul public, cât și cel privat.

În cazul elevilor sau a studenților, pe baza acestei inițiative legislative, ei vor putea fi scutiți de la cursuri pentru zilele în care le vor fi administrate dozele.

Legea a fost adoptată de către Camera Deputaților, după ce a fost respinsă de către Senat. Inițiativa legislativă, depusă de deputaţii USR PLUS Oana Ţoiu şi Radu Molnar, a fost trimisă la președintele Klaus Iohannis  pentru promulgare.

coronavirus
Fotografie folosită cu scop ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Beneficiile pe care le primesc persoanele vaccinate

Proiectul de lege modifică Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi propune ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:

- o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor;
- o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
- de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

Citeste si: Forin Cîțu, primele declarații după ce Capitala nu a raportat nicio infectare nouă. Ce a spus premierul despre vaccinare?

De menționat este că dispoziţiile de mai sus nu sunt aplicate în cazul în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului. Angajaţii au obligaţia de a informa angajatorul cu privire la opţiunile de programare ale zilelor libere pe care urmează să le solicite.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

O profesoară a fost amenințată, după ce le-a predat elevilor o lecție despre vaccinarea anti-COVID! „M-au făcut în toate felurile”

Un preot și soția lui au murit la interval de câteva zile, după ce s-au infectat cu coronavirus! Ultima predică de pe patul de spital: „Vaccinaţi-vă!”

VIDEO / O bătrână de 86 de ani a devenit cunoscută pe internet, după ce a fost filmată în timp ce traversează Mureşul ajutată de un dispozitiv rudimentar cu scripeţi

Horoscop Zilnic Luni 25 Octombrie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Informație BOMBĂ despre PFIZER și MIOCARDITĂ. Adevărul despre cel mai periculos efect

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul. Pentru doar 6 lei...

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies