Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! Franța a intrat în zona roșie

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată, joi, 5 august 2021.

coronavirus
Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată [Sursa foto: PixaBay]
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost adoptată în cadrul hotărârii nr. 54 din 5 august 2021 a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Franța a intrat oficial pe lista roșie, iar Turcia a intrat pe lista galbenă.

„Art.1- (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

(2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 08.08.2021, ora 00:00", se arată în hotărârea adoptată astăzi.

Țările aflate în zona roșie

Le lista roşie se regăsesc Insula Man 28,2, Jersey 15,7, Insulele Virgine Britanice 15,7, Fiji 13,6, Cipru 12,4, Gibraltar 11,4, Cuba 10,2, Georgia 8,9, Botswana 8,7, Seychelles 8,6, Spania 7,2, Marea Britanie 6,6, Malaysia 6,3, Mongolia 5,4, Curaçao 5,4, Aruba 5,4, Monaco 5,2, Kazahstan 5,1, Andorra 5,1, Polinezia Franceză 5,0, Libia 4,6, Insulele Virgine ale Statelor Unite 4,6, Eswatini 4,4, Iran 4,1, Franţa 4,1, Bahamas 4,1, Tunisia 4,1, Olanda 4,0, Argentina 3,9, Islanda 3,9, Portugalia 3,8, Irak 3,6, Malta 3,5, Grecia 3,5, Irlanda 3,5, Panama 3,2, Maldive 3,1, Thailanda 3,1, Kuweit

3,0, Africa de Sud 2,7, Brazilia 2,6m, Nepal 1,0 şi India.

Citeste si: O mamă din Iași și-a băgat fetița în mașina de spălat a filmat-o cum se "învârte"- bzi.ro

Lista actualizată va intra în vigoare începând cu data de 08.08.2021, ora 00:00.

coronavirus
Fotografie folosită cu scop ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Comisia Europeană, decizie cu privire la a treia doză de vaccin

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti- COVID este o decizie opțională care îi revine fiecărei țări în parte, este mesajul transmis de reprezentanții Comisiei Europene. 

Citeste si: Valul patru amenință o nouă carantină națională în România? Răspunsul lui Raed Arafat

„Opţiunea asupra administrării unei doze de consolidare revine statelor membre. Ca întotdeauna, încurajăm deciziile bazate pe ştiinţă, în linie cu consiliul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA). 

Este necesar să continuăm să garantăm disponibilitatea unor vaccinuri suficiente, de asemenea, în anii următori, în faţa posibilei nevoi a unor doze de consolidare dacă dovezile ştiinţifice o confirmă şi, de asemenea, pentru apariţia unor noi variante”  a declarat Arianna Podesta, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cleopatra Stratan a avut COVID-19! Cum s-a simțit artista

Valeriu Gheorghiță, avertisment pentru români după ce cazurile de COVID-19 cu varianta Delta au început să crească pe zi ce trece

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID ar putea fi amânată de Organizația Mondială a Sănătății! Iată motivul invocat

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Anunț cutremurător despre Alexandru Arșinel. Veste extrem de tristă despre marele actor

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

TRAGEDIA CARE A ȘOCAT ROMÂNIA. Uciși fulgerător de varianta Delta

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies