Lista țărilor din „zona galbenă” a fost actualizată. Cei care vin în România din aceste state intră în carantină 14 zile. Ce persoane sunt exceptate 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat marți seara, 13 octombrie, lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se prevede carantina odată cu reîntoarcerea în România.

Carantină la întoarcerea în România
Carantină la întoarcerea în România
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Marți seara, CNSU a aprobat HOTĂRÂREA nr. 49 din 13.10.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar pentru a fi aplicate pe durata acesteia în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată a fost aprobată și lista cu țările și regiunile aflate în zona galbenă.

Săptămâna trecută, lista cuprindea 49 de state cu indice de infectare peste al României, însă de această dată lista e mult mai scurtă. După actualizarea de marți, lista conține 32 de țări și teritorii și va intra în vigoare de la data de 15 octombrie, de la ora 00:00.

Conform deciziei CNSU, se instituie măsura carantinei în cazul persoanelor care sosesc în România din următoarele state:  Andorra, Israel, Muntenegru, Cehia, Polinezia Franceza, Guam, Argentina, Belgia, Bahrain, Olanda, Bahamas, Aruba, Gibraltar, Spania, Costa Rica, Franța, Republica Moldova, Marea Britanie, Islanda, Puerto Rico, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Armenia, Liban, Capul Verde, Panama, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Columbia, Kuweit, Brazilia, Malta și Oman.

Citeste si: Românii nu își vor mai putea vinde locuințele timp de mai mulți ani. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat programul...- bzi.ro

„Dacă vom analiza lista ţărilor de risc regăsim SUA, Spania, Olanda, Belgia, Marea Britanie.

Trebuie evaluată şi evoluţia noastră atât pe transmiterea comunitară, cât şi pe întoarcerea conaţionalilor noştri", a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Carantină la întoarcerea în România

Nelu Tătaru a declarat că, deși lista țărilor a fost extinsă, regulie rămân aceleași în ce privețte testul pentru Covid-19. „Se păstrează aceleași reguli. Revenirea din aceste țări impune un test negativ dacă rămân în România doar trei zile, iar dacă durata este mai mare se intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea efectuării unui test

a opta zi, și în cazul în care testul e negativ se iese din carantină la zece zile”, a transmis marți seara ministrul Sănătății.

De la măsura carantinării sunt exceptate persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat și vor dori să rămân pe teritoriul național o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore). Acestea trebuie să prezinte un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies