Lockdown după alegerile parlamentare? Ce a declarat medicul Octavian Jurma

Octavian Jurma a declarat că există posibilitatea să se impună o carantină după ce noul guvern se va instala.

Octavian Jurma
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

În prezent, numărul testelor COVID-19 făcute pe teritoriul României este destul de mic pentru a arăta situația îngrijorătoare cu privire la pandemie. Cercetătorul Octavian Jurma susține că un lockdown total pare a fi singura soluție împotriva combaterii pandemiei din România. Medicul a mai precizat că această decizie trebuie hotărâtă de noul guvern.

Citeste si: Noi simptome ale coronavirusului. Anunțul făcut de cercetătorii străini

Citeste si: Starea de alertă a fost prelungită pentru încă 30 de zile. Măsuri şi restricţii impuse din 14 noiembrie. Document Oficial

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Conform cercetătorului, rolul testelor COVID-19 este să ne permită să ne dăm seama când epidemia crește, iar singura alternativă a carantinei este testarea. ”Toate aceste lucruri se fac urmărind curba cu ajutorul testelor efectuate. Ca să putem face o comparaţuie şi să ne dăm seama de ce Noua Zeelandă o duce aşa de bine, ei fac câte 7.000 de teste pentru fiecare caz depistat. Noi facem 4-5 pentru fiecare caz depistat, asta, ca să ne dăm seama de proporţie.

Ei au urmat sfaturile oamenilor de ştiinţă şi testează mult. Noi nu avem o alternativă la carantină ”, a spus Octavian Jurma.

Măsurile luate până acum nu vor duce la scăderea numărului de cazuri 

Medicul susține că există posibilitatea să se impună o carantină după ce noul guvern se va instala, iar aceasta va fi responsabilitatea noului guvern pentru a lua această decizie.

Nu sunt foarte mulţi epidemiologi şi ne consultăm între noi şi este un oarecare consens că aceste măsuri pot produce şi menţine un platou. Dar, pentru că sunt luate atât de punctiform, nici măcar la nivel de judeţ, este puţin probabil să producă o curbă descendentă, astfel încât o carnatină este inevitabilă”, a mai precizat cercetătorul.

Octavian Jurma
Octavian Jurma[Sursa foto: Facebook]

Sursa: gândul.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vloggerul Denis Petcu, bătut de fiul lui Nicolae Guță! ”Medicii s-au speriat când m-au văzut! În 10 minute a venit poliția”

Averea lui Alex Bodi inventariată de procurorii DIICOT. Afaceristul ar putea rămâne, astfel, fără bunurile înregistrate pe numele său

Un angajat CFR a fost ucis de tren, în timp ce făcea reparații într-un tunel

S-a aflat adevărul despre relațiile extraconjugale ale lui Dan Bittman

Doliu uriaș în fotbal! A murit o mare legendă. Tragedie cumplită în sport

Vedeta super celebră care a fost prima soție a lui Ștefan Bănică Junior! Nimeni nu a știut! Căsnicia a durat puțin și s-a terminat cu scandal

Istoria secretă. România, mai de temut decât SUA! Împăratul s-a albit când i-am declarat

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies