Locul secret unde sunt izolați suspecții de coronavirus in România

Isteria coronavirus a ajuns și în România, după ce în Italia, în acest weekend, au murit 3 persoane și peste 200 au fost confirmate ca având acest virus.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

În ultimele zile, controalele s-au înmulțit, mai ales la porțile de intrare în țară, după ce în Italia au fost descoperite mai multe focare de infecție și peste 200 de persoane au fost confirmate ca având coronavirus.

În România, persoanele suspecte că ar putea fi infectate trebuie să stea în carantină timp de 14 zile, iar pentru acest lucru au fost amenajate spații speciale. În București, de exemplu, locația acestui spațiu este ”un secret de serviciu, pentru binele acestor persoane”, a precizat recent primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Citeste si: Doi români veniți din Italia au fost căutați cu poliția, de teama coronavirusului. Cum au fost găsiți cei doi

Coronavirus România. ”Am pus la dispoziție o locație pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Locația a fost pusă la dispoziție de către Primăria Capitalei.Este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa, așa am stabilit spre binele acestor persoane, care trebuie să stea în carantină 14 zile și al persoanelor care vor veni în continuare în țară și vor avea nevoie de un spațiu, în primul rând securizat, un spațiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranță", a spus Gabriela Firea, la începutul lunii februarie.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

La acel moment, în locul secret, erau în carantină două persoane a căror identitate a fost și ea ținută secretă. Se pare că tot acolo se află acum și cei 6 români care au fost aduși în țară, zilele trecute, de pe nava de croazieră Daimond Princess, aflată de la începutul lunii în portul japonez Yokohama. Locația respectivă din București, pregătită pentru preluarea suspecților de coronavirus, are o capacitate de cazare de 100 de persoane.

Citeste si: Buzău: Femeia venită din Italia cu suspiciune de coronavirus a fost transferată la centrul de carantină de la Arbănaşi

 

Coronavirus România. ”Riscul apariției în România este astăzi moderat către crescut”

„România este astăzi mai expusă infecției cu coronavirus decât în urmă cu 48 de ore. Motivul este înmulțirea numărului de cazuri din Italia, țară către și dinspre care circulă foarte mulți români. Riscul apariției în România a unor focare de infecție cu coronavirus similare celor din Italia este astăzi moderat către crescut. Repet o informație foarte importantă: severitatea bolii este redusă la cei până în 50 de ani, apoi începe să crească, infecția fiind cea mai periculoasă pentru vârstnici și persoanele care au deja alte boli (diabet, boli cardiovasculare, boli oncologice, etc)”, a scris duminică seară pe pagina sa de Facebook Vlad Mixich, expert în politici de sănătate și membru în conducerea Agenției Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă.

Citeste si: Românii întorși de pe nava contaminată de coronavirus, ținuți într-un loc secret

Măsuri speciale în cazul apariției coronavirusului în România

La ce să ne așteptăm în cazul apariției transmiterii virusului pe teritoriul României?

”Închiderea școlilor/universităților din regiunile respective, anularea majorității evenimentelor publice și chiar suspendarea obligației de a merge la locul de muncă. Persoanele a căror viață/sănătate depinde de administrarea zilnică a unor medicamente sunt sfătuite, în astfel de cazuri, să se asigure că au rezerve pentru câteva săptămâni. FOARTE IMPORTANT: Aveți încredere în medicul vostru și în ce comunică autoritățile de sănătate publică. Nu tot ce veți citi/vedea pe internet este informație reală. Panica dăunează grav sănătății!”, mai spune expertul în politici de sănătate.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Adelina Pestrițu, prinsă de coronavirus în Italia: „Chiar mi-e frică!”

Italia este noua victimă a coronavirusului. 11 localități, închise de frica virusului ucigaș

O nouă umilință pentru Dan Bittman. Solistul trupei Taxi i-a dat o replică genială în versuri, după declarațiile penibile de la Antena3

Imagini șocante! Un bărbat a văzut moartea cu ochii, după ce era să ajungă sub vagoanele unui tren în mişcare

Doi italieni au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul persoanelor infectate a crescut la 77.000

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies