Lovitura pentru judecatorul de la Masterchef! A fost suspendat din magistratura pentru ca e... bolnav psihic! Suferinta sa este dezvaluita chiar de superiorii sai

Lovitura grea pentru judecatorul de la Masterchef! Gabriel Apostol a fost suspendat din functie pana in 2016. Decizia este data de Consiliul Superior al Magistraturii, care a analizat comportamentul judecatorului. Interesant este faptul ca suspendarea nu este motivata de scandalurile provocate de judecator, ci de o boala psihica.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriereJudecatorul Gabriel Apostol a fost concurent la MasterChefGabriel Apostol a fost, pana in vara, presedintele Sectiei Penale a Judecatoriei Pitesti, cand a fost suspendat din functie dupa mai multe acuzatii care i s-au adus. Apostol, devenit celebru dupa participarea la concursul de gatit Masterchef, a fost implicat in mai multe scandaluri. El a avut, anul trecut, in public, mai multe altercatii, una dintre acestea chiar cu niste politisti. Mai mult, la inceputul acestui an, sotia sa i-a facut plangere penala, acuzandu-l de agresiune.

Dupa ce cazul judecatorului a ajuns la CSM, el a fost suspendat temporar si astfel, in ultima perioada, nu a mai intrat in sala de judecata. Dupa cateva luni de amanare a sentintei, ultima data, din motive medicale, CSM a hotarat soarta lui Gabriel Apostol. Iata comunicatul CSM: “In sedinta din data de 3 decembrie 2014, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistratuii a dispus suspendarea din functia de judecator a domnului Apostol Gabriel, de la Judecatoria Pitesti, incepand cu data de 3 decembrie 2014 pana la data de 1 februarie 2016.  Hotararea Sectiei pentru judecatori a Consiliului a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a art. 62 alin. 1 lit. b si art. 64 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare”.

Ei bine, decizia CSM prin care Apostol este suspendat din functie pana in februarie 2016, nu are legatura cu abaterile disciplinare, ci cu o boala psihica de care ar suferi magistratul. Astfel, cele doua articole din Legea 303/2004, amintite in decizia CSM fac referire la suspendarea unui judecator pe motiv de “o boala psihica, care il impiedica sa-si exercite functia in mod corespunzator”.

Nu este pentru prima data cand se spune ca Apostol ar suferi de o boala psihica. La inceputul acestui an, sotia lui Apostol, judecatoare si ea la aceeasi instanta cu acesta, in plangerea penala in care sustinea ca fostul concurent de la Masterchef ar fi agresat-o si ar fi amenintat-o in fata unuia din copiii lor, solicita „internarea nevoluntara a sotului ei” din cauza unor tulburari grave de natura psihica, scrie jurnaldearges.ro. Cateva luni mai traziu, Gabriela Apostol se prezenta insa in fata procurorului si ii spunea ca vrea sa-si retraga plangerea, pentru ca sotul ei a acceptat sa mearga la psihiatru, care i-a prescris un tratament cu medicamente. Aceste informatii au fost consemnate intr-un proces verbal depus pe data de 28 martie la dosarul de la Parchetul Curtii de Apel Pitesti.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate